VSB 2 #1 Публикувано 4 Февруари, 2023 Здравейте колеги.Някой ползвал ли е добавка за разход на масло?Ако някой има опит,да ми препоръча марка.Колата гори масло Хонда CRV 3-2.0 бензин,240000км. при мен е 4-години и е карана здраво 80000км,масло Кастрол 5-30 ,не е българско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #2 Отговорено 4 Февруари, 2023 (Редактирано) Какъв ти е разхода на масло,колко го караш като пробег този Кастрол. Quote и е карана здраво 80000км Какво трябва да значи това. Пробвал ли си с друго масло освен Кастрол. Редактирано 4 Февруари, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #3 Отговорено 4 Февруари, 2023 @VSB Не мисля, че ще се намери някой да гласува ЗА добавка. Този двигател е доста здрав, не си споменал колко е разходът на масло, но ако е голям над 1,5-2лт отиваш за основен ремонт и добавка няма да те спаси, нито смяна на маслото. Та, не си хаби парите. Прецени според разхода следващи действия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 17 #4 Отговорено 4 Февруари, 2023 В книжката за експлоатация производителя (Хонда) забранява използването на добавки.Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 767 #5 Отговорено 4 Февруари, 2023 Пробвай с някоя на Бардал, друга не се наемам да препоръчвам. Аз от 50к. наливам Sumolub, която е противоизносна и подобряваща смазването, и определено има ефект. Сега зимата паля през седмица със слаб акумулатор(35А на 4г., куча марка, с който я взех) и въпреки, че лампите индикиращи това светят, двигателят пали от четвърт, никакво съпротивление не се усеща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #6 Отговорено 5 Февруари, 2023 (Редактирано) На нов двигател, на тези коли дават 1L /10000 km. Аз карам с Mobil 5w30 FE, сменям го на 7000 и доливам около 300 до 400 ml. Приел съм го за нормално и не обръщам внимание на изявления, като "колко съм сипал , толкова вадя". Редактирано 5 Февруари, 2023 от emonai Грешка.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VSB 2 #7 Отговорено 5 Февруари, 2023 19 hours ago, CARPERA said: Какъв ти е разхода на масло,колко го караш като пробег този Кастрол. Какво трябва да значи това. Пробвал ли си с друго масло освен Кастрол. Значи ,последната година взе да гори доста 1.5-2.0л-1500км.Кастрола го карам 6-7000 км.Казвам здраво карана, че често си влизам в 5000 оборота,не я жаля,имам тежък крак,пък ако искаш динамика от този двигател трябват му обороти. Колата е при мен 4г- до 160 000км пълна история Хонда с 5-30 масло и от там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VSB 2 #8 Отговорено 5 Февруари, 2023 3 hours ago, emonai said: На нов двигател, на тези коли дават 1L /10000 km. Аз карам с Mobil 5w30 FE, сменям го на 7000 и доливам около 300 до 400 ml. Приел съм го за нормално и не обръщам внимание на изявления, като "колко съм сипал , толкова вадя". Да колега,съгласен .Просто преди ми дърпаше по 700-800г.Сега е много,а не ми се ремонтира,направо го хвърля през гърнето ,а няма дим,само черено гърне. Като сложиш бял парцал,става черен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VSB 2 #9 Отговорено 5 Февруари, 2023 17 hours ago, Rakeem said: Пробвай с някоя на Бардал, друга не се наемам да препоръчвам. Аз от 50к. наливам Sumolub, която е противоизносна и подобряваща смазването, и определено има ефект. Сега зимата паля през седмица със слаб акумулатор(35А на 4г., куча марка, с който я взех) и въпреки, че лампите индикиращи това светят, двигателят пали от четвърт, никакво съпротивление не се усеща. Ще я пробвам,гледам има доста по пазара различни марки.Мерси за помощта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 767 #10 Отговорено 5 Февруари, 2023 Пробвай, но не с тази, за която говоря в моя случай. Ти си за Full Metal, един флакон можеш да го разделиш за две смени, ако има ефект продължи, ако не, си за ремонт(гумички/сегменти). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #11 Отговорено 5 Февруари, 2023 (Редактирано) 2 hours ago, VSB said: Значи ,последната година взе да гори доста 1.5-2.0л-1500км.Кастрола го карам 6-7000 км.Казвам здраво карана, че често си влизам в 5000 оборота,не я жаля,имам тежък крак,пък ако искаш динамика от този двигател трябват му обороти. Колата е при мен 4г- до 160 000км пълна история Хонда с 5-30 масло и от там. Преди да набуташ в двигателя си разни добавки пробвай първо с друго масло.Както и хубав маслен филтър,Маnn или оригинален. Да я караш вечно в лютеницата изобщо не си за Кастрол. С такова каране Кастрола е приключвал на 4хил км. Според мен си я докарал за ремонт,който трябва задължително сегменти. Този разход 2л Кастрол5w30 на 1500км е много. Редактирано 5 Февруари, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VSB 2 #12 Отговорено 6 Февруари, 2023 (Редактирано) Карам с Кастрол 5-30 ,защото с такова беше сървезирана в Хонда (5-30) ,масления филтър е винаги оригинален,не ползвам други.По-скоро е за сегменти,от повечето мнения. Редактирано 7 Февруари, 2023 от kvd74 Не цитирайте предходно мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #13 Отговорено 7 Февруари, 2023 Има доста теми тук по въпроса за гаранционото обсужвяне,което не е в полза на колата. Та това че са ти слагали такова масло не е най -доброто. Първо сервез на Хонада ти слага Кастрол,второ този двигател е за 0we30,но явно е вече късно. Но ти си взел вече своето решение,дано намереш читав майстор да направи ремонта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове