Fissikela 14 #1 Публикувано 2 Декември, 2022 Здравейте, колата е 2014г. 2.0I AWD. Въпроса ми е, като гледате шарката на гумите, проблем ли е да карам с тях градско зимата? Гумите са почти нови с 8 или 9мм грайфер. Марката, предполагам е без значение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #2 Отговорено 4 Декември, 2022 Няма ли компетентни по въпроса? :Д Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1228 #3 Отговорено 5 Декември, 2022 За мен тази комбинация не е ОК, да бяха поне 2/2 а те се 3/1. Марката е винаги от значение особено при спиране и тръгване защото нито спират еднакво нито тръгват еднакво, много е възможно да почне да светка VSA системата точно при спиране или тръгване защото си 4/4. А за компетентни можеш да звъннеш на Агрина, Диана и други представителства на гуми, имат телефон за консултации ние тук сме като теб просто ползватели. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #4 Отговорено 5 Декември, 2022 Ако са с еднакви размери и еднакво изразходена шарка едва ли ще има значение. Не мисля че някоя от системите ще се задейства та да свети. Слагаш я за задна и караш. С тази шарка като на нова гума вземи една като останалите три. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #5 Отговорено 5 Декември, 2022 Добре, 3 от гумите са Мишелин Латитюд Алпин 2 с 8 или 9 мм грайфер и 4тата е Мишелин Алпин 5, пак с такъв грайфер. Не мога да го добавя в първия пост, за това сега го споменавам. Колкото до Диана и тн. Да ви кажа, на вас имам по-голямо доверие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5939 #6 Отговорено 5 Декември, 2022 (Редактирано) Няма да имаш проблеми - все пак ще караш на кратки и бавни преходи. Вземи 1 от 3-те еднакви, отбележи си на нея линия, отбележи това място и на земята и претърколи гумата, докато направи точно 1 пълен оборот. Отбележи на земята отново линията от гумата. Направи същото и с различната. Ако разликата в двете разстояния е под 1 % - донт уори. Същата проверка на периметъра можеш да направиш като просто обиколиш всяка от 2-те с 1 конец, но да не влиза в каналите на протектора. Но разлика в коефициента на сцепление е възможна, макар и пренебрежимо малка, ако гумите са що годе нови. Добрата новина е че макар различни, моделите са близки и все зимни, а и са от еднаква марка. Съдейки по шарката на протектора, различната ще е с малко по-голямо контактно петно със сухия асфалт, но при много вода, ще изплува малко по-късно в аквапланинг, обаче това ще е фактор при скорости над 80 и дълбоки локви, но ти ще я караш задна, а предните 2 ще са еднакви. Редактирано 6 Декември, 2022 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #7 Отговорено 7 Декември, 2022 (Редактирано) On 12/5/2022 at 11:54 PM, Fissikela said: Добре, 3 от гумите са Мишелин Латитюд Алпин 2 с 8 или 9 мм грайфер и 4тата е Мишелин Алпин 5, пак с такъв грайфер. Не мога да го добавя в първия пост, за това сега го споменавам. Колкото до Диана и тн. Да ви кажа, на вас имам по-голямо доверие. Слагай никакъв проблем,до сега вече да ги караш Редактирано 7 Декември, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове