galin_k 173 #1 Публикувано 10 Октомври, 2022 Здравейте, със семейството караме колелета и ми се ще да има опция за транспорт - става въпрос за едно градско електрическо (около 23кг), един обикновен стар планински бегач и едно детско. Предполагам че ще има около поне 45кг общ това, може и 50 не знам. С греди отгоре е трудно, заради електрическото, обмислям вариант да си сложа теглич и да си взема платформа за колелета, вижда ми се най-удобното. Колата е комби Акорд 8ма 2лт бензин, ръчка. Въпросът е че такава платформа за колелета е със стопове, та обикновен гол теглич няма да свърши работа, ще ми трябва и инсталация. Четох че заради кабеляците е доста работа, трябва да потърся майстор затова. Но се чудя отзад на комбито, дали има подготвени кабели за евентуално по-лесен монтаж, вместо да се ходи до купето и да се прокарват по цялата кола? Другият ми въпрос е дали оригиналеният теглич за седан и комби е идентичен? Или трябва да търся за комби само такъв? Има и афтърмаркет варианти, гледам че продават гол теглич, не знам как стои въпросът с инсталацията. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #2 Отговорено 10 Октомври, 2022 Интересното е, че в двата каталога, които знам, такъв аксесоар (теглич) за този модел не виждам да има, откъдето щяхме да видим каква е окомплектовката му. Такова нещо, като "подготвени кабели" не мисля, че има, ако под това се разбира букса, която само чака да се включи кабела на теглича в нея. Тегличът си идва със собствено окабеляване и контролен модул (реле) и се връзва към светлинната инсталация на автомобила отзад. Така поставено, според мен, вариантите са два - или взимаш афтърмаркет с пълната инсталация и инструкции за монтаж, или оригинален (с табелката Хонда, не афтърмаркет) от автомобил на части, откъдето да се проследи докъде се разпростира понятието "инсталация на теглича" и къде е вързана тя. Ако ти я пратят демонтирана не можеш да знаеш нито, дали това е всичко, нито къде да се свърже. Имай предвид, че ще трябва да ходиш и в КАТ за да си извадиш трети регистрационен номер (за платформата) и да смениш талона на колата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #3 Отговорено 10 Октомври, 2022 Благодаря за отговора, съгласен съм ако е втора ръка, трябва директно да се свали от друга кола на части, че иначе много е вероятно нещо да липсва! Да знам и за КАТ и промяната на талона, отзад номерът е един по различен, мисля беше с червени букви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #4 Отговорено 10 Октомври, 2022 И аз съм в процес на търсене на същото. Внимавай,че се продава и само ухо, където се закача ремаркето или каквото и да е.Явно много апаши свалят само тази част и я продават отделно. Погледни все пак под колата да нямаш оригинална конструкция е да ти трябва само тази част. Аз намерих оригинален свален от същата марка и с кабели, букса и кутийка за кабелите. Пробвай при Ариса парт (ако не бъркам името на автоморгата) все ще има някой с оригинален теглич. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #5 Отговорено 10 Октомври, 2022 Благодаря за контакта! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1237 #6 Отговорено 10 Октомври, 2022 https://nspauto.bg/teglichi-za-koli/teglichi-za-honda 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове