Krystev_666 0 #1 Публикувано 8 Октомври, 2022 Здравейте! Извън темата е, но ще се радвам ако някой може да ми каже нещо по този въпрос. Имам rover 200 1.4i 75к.с с компютър е.. та въпроса ми е, може ли нещо да се направи софтуерно колата да вдигне около 10-15к.с, без да се налага да сменям нещо по двигателя, и също така дали ще издържи или ще имам някакви проблеми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #2 Отговорено 8 Октомври, 2022 Какъв е двигателят? В Сивик 6 от тея години моторът е D14A3 - 75 коня и се сменя гарнитурата на дросела с по-широка, което добавя 15 коня, осезаеми в ниските до средни обороти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #3 Отговорено 8 Октомври, 2022 @ceco_accord По времето на Сивик 6 няма Ровер 200 с хондов мотор. Двигателите в този Ровър са "К" серията на Ровър. @Krystev_666 , коя година е твоя Ровър? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #4 Отговорено 8 Октомври, 2022 (Редактирано) Мда, сори - вече на компа видях че нямат нищо общо. Редактирано 8 Октомври, 2022 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krystev_666 0 #5 Отговорено 8 Октомври, 2022 Преди 5 часа, ceco_accord написа: Какъв е двигателят? В Сивик 6 от тея години моторът е D14A3 - 75 коня и се сменя гарнитурата на дросела с по-широка, което добавя 15 коня, осезаеми в ниските до средни обороти. Здравей! Двигателя е 98 година OHC 55kw Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krystev_666 0 #6 Отговорено 8 Октомври, 2022 Преди 1 час, Krasi-mir написа: @ceco_accord По времето на Сивик 6 няма Ровер 200 с хондов мотор. Двигателите в този Ровър са "К" серията на Ровър. @Krystev_666 , коя година е твоя Ровър? 98 година 55kw OHC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krystev_666 0 #7 Отговорено 8 Октомври, 2022 преди 42 минути, ceco_accord написа: Мда, сори - вече на компа видях че нямат нищо общо. Какво може да се направи по този компютър? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #8 Отговорено 8 Октомври, 2022 Не знам, но дано Краси подскаже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #9 Отговорено 8 Октомври, 2022 Цеци още на първият ти отговор щях да кажа същото но що се спрях , не знам. Няма 1998, 200 с Хондов двигател. Към авторът. Свквай и се примири с това което имаш. ;-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #10 Отговорено 8 Октомври, 2022 Няма безгрешни - поправяй ме смело. Писах от телефона и ме домързя да проверя. За това и питах за мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #11 Отговорено 8 Октомври, 2022 Със Ровърите приключих преди 15-16г. По него време имаше два форума на Ровър но за съжаление вече ги няма и двата. Май направиха фейс група, но нямам фейс и не знам. Таа, нямам идея, как се чипосва Ровър. Гурото на тези коли, ако не ме лъже паметта, се иазваше Милен и живееше в района на Казанлък. Изгубих му следите. Тук във нашия форум има регистрирани Ровър ползващи, ама не са активни от много време. Има едно момче, активно в един друг, НЕавто форум, мога да пробвам с него за инфо. п.п. Проблемът на К-серията не са конете, колкото толкова. Проблем им е охлаждането, в следствие на което хвърлят гарнитури през 50-60К км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #12 Отговорено 9 Октомври, 2022 Преди 17 часа, docev написа: Няма 1998, 200 с Хондов двигател. Има тези години с Хондов двигател, но е 1.6. Този на колегата си е Ровърски двигател, от най шибаната К серия и не е желателно да се правят експерименти, както каза Красимир, те си имат проблеми с гарнитурата на главата и без тунинг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #13 Отговорено 9 Октомври, 2022 Възможно е. https://en.wikipedia.org/wiki/Rover_200_/_25#Rover_200_(R3;_1995–1999) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #14 Отговорено 9 Октомври, 2022 Имах три броя Ровър 400 - 1.6 бензин с Ровър двг, 2.0 дизел и 1.6 бензин с D16Y3 и автоматик. Хондов двг в Ровър 400 се монтира само и единствено с автоматик. Всички останали Ровър 200 и 400 са си с Ровър двг. През тези години Хонда двг се монтира и в Ровър купе и комби, ама и двата модела са със старото купе, т.е. от преди '95-а. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове