Nasicha-k24 6 #1 Публикувано 17 Август, 2022 Здравейте колеги ! От скоро ми задържат задните спирачки ! Колата е акорд 2.4 комби . Смених накладки ремонтен комплект гумички с буталце и всичко си беше наред ! Буталото се връща супер лесно , като водачите са смазани както си му е реда … и пак задържа . казаха ми маркучите да сменя ! Смених ги и пак същата работа ! Накладките се запалиха след малко каране . Закарах я на майстор който разбира ! Купих на ново всичко + водачи! Всичко е точно буталцето върви супер лесно ,докъто не го сложиш на апарата и не натиснеш спирачката и остава и не се връща. Пробвах да откача ABS модула да пробвам и пак задържа . Един колега с акорд ми изпрати апарати да пробвам с неговите и пак същата работа ! Вече не знам какво да правя .. и на таблото нищо не свети , всичко си е както трябва ! Моля за съвет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #2 Отговорено 17 Август, 2022 Дисковете станаха ли лилави? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #3 Отговорено 17 Август, 2022 Не ,но са леко набраздени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #4 Отговорено 17 Август, 2022 Откачи жилото на ръчната спирачка и пробвай... Тя е общото нещо за двете колела, щом задържат. Елиминирал си друга възможна причина- маркучетата... Когато остареят и са от некачествен материал, се раздуват и отвора се затваря и не може да се връща течността, но щом си ги сменил... Щом е само на задните, не би трябвало помпата да задържа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #5 Отговорено 17 Август, 2022 Това с ръчната не го бях пробвал .. ще го пробвам , макар да няма общо с буталцето ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #6 Отговорено 17 Август, 2022 На комбито може да е различно... На седана, жилото опъва лостче, чиято ос влиза в буталцето с едра резба и при завъртане на лостчето, избутва буталото. На лостчето има пружина, която го връща. Ако тя е откачена или липсва, няма какво да връща след като я опънеш... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #7 Отговорено 18 Август, 2022 Преди 5 часа, Nasicha-k24 написа: Не ,но са леко набраздени Нямаш проблем с крачната спирачка на задния мост, а с челюстните барабанни спирачки за ръчната. При комбито са 2 отделни сета спирачки. Огледай всичко по механизма с жилата на ръчната и свали задните дискове / барабани, за да видиш вътре техните спирачки. А често в сервизите слагат накладки за дисковете от седан, но са несъвместими, макар и еднакви по контур на формата си. Тези за седана имат по 1 пъпка на металната част, а за комбино я няма. Тя пречи накладката да легне правилно - може да се изпили и да станат функционални и за комбито. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #8 Отговорено 18 Август, 2022 Колега проверих ! Там изглежда всичко наред ! Днес изкарах на ново буталцата и всичко си се движи по мед и масло на задна дясна ! Монтирам апарата и обезвъздушавам и не задържаше поне 30,40 натискания на педала , отидох от ляво да направя същата процедура ! Слагам апарата обезвъздушавам и хоп и 2те задни гуми стегнали… като ударя по силно с чука и отпускат до момента в който не натисна спирачката .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #9 Отговорено 23 Август, 2022 Днес смених дискове и накладки на ръчната спирачка .. ефект никакъв .. продължава да задържа .. остана спирачна помпа и АБС модул ? Някакви предложения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #10 Отговорено 23 Август, 2022 Маркучи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #11 Отговорено 23 Август, 2022 Изказах това предположение преди и май каза, че ги е сменил... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #12 Отговорено 23 Август, 2022 Сменени са маркучите ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #13 Отговорено 24 Август, 2022 Kak ги обезвъздушаваш на самотек или помпаш на спирачката. Мисля си за разпределителя на спирачното усилие но може и от някоя боклучава част да ти е проблема или скапана течност. Ако се сетиш какво си правил преди да започнат проблемите ще знаеш и къде е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #14 Отговорено 24 Август, 2022 Колеги грешката е в мене че не съм разбрал колегата ceco_accord накладките ми са с пъпка отзад като на Седан! Аз разбрах че говори за накладките на ръчната спирачка , а той е имал предвид за обикновените накладки .. та колегата ще излезе прав ! Днес или утре като ми остане време ще изпиля тази пъпчица и ще пиша да ви кажа какво е станало ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #15 Отговорено 24 Август, 2022 Да, Цецо го спомена и всички с комбита трябва да го знаят... Дано това е проблема... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #16 Отговорено 24 Август, 2022 Оправи се колата ! Това е бил проблема .. Много много благодаря за ЦЕННАТА ИНФОРМАЦИЯ ! Живи и здрави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #17 Отговорено 24 Август, 2022 (Редактирано) Поздравления. Можеше да поизчакаш, да смениш и ABS и помпата, пък тогава да разбереш причината... Дано си разбрал, че не е ОК стила на работа на 80% от майсторите- слаба/никаква диагностика, сменяме подозрителните неща наред с нови, докато се оправи... Ако не се оправи, отиваш при друг майстор... и се продължават смените... Естествено, всичко това за сметка на клиента. Редактирано 24 Август, 2022 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #18 Отговорено 24 Август, 2022 Ее, никой не се е родил научен, а и това си е тънкост, която по сервизите не знаят. Гледат парт номера и картинки и като ги сложат, клиента няма как да заподозре че е от новите накладки Здраве да е, сега отзад всичко е ново. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #19 Отговорено 24 Август, 2022 преди 30 минути, ceco_accord написа: Здраве да е, сега отзад всичко е ново. Е, можеше и нови бутала/сегменти... Шегичка, но споменатите майстори накрая точно това казват- е,не беше от това, но сега пък е ново и дълго няма да има проблеми...Това не е сигурно, защото новото може да е по-калпаво от оригиналното. Май съм споменавал- колега от друг форум, механик в американски сервиз, каза, че ако направи грешна диагностика и смени нещо без нужда, е за негова сметка, не на сервиза или клиента..., което е логично и ми харесва... 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове