Jump to content
savo_

Проблем със свързване на смартфон

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам сивик 2017 1.5 турбо. Свързал съм колата с телефона си /Xiaomi 11 lite 5G NE с андроид 12/. Мога да провеждам разговори през колата, но не мога да го свържа както смартфон /свалил съм андроид ауто и искам да го ползвам/-изписва, че не намира устройство. Не мога да разбера дали проблема е в телефона или в системата на колата. Дали трябва да ходя до Бултрако или да търся някой с друга марка телефон и със свалено приложение андроид ауто.

Share this post


Link to post
Share on other sites

От телефона е. Huawei-a ми се свързваше без проблем, докато Xiaomi-то на жената не можеше.

 

Някъде из нета намерих решението от къде да променя настройките в телефона, когато успях, но не помня точно къде. Мисля, че беше нещо подобно на това, или ако не стане, потърси друго решение. Но е от телефона - имах същия проблем и го разреших от него, не от колата.

 

Евентуално само, можеш да пробваш с друг кабел. В началото и Huawei-a ми не искаше да се свърже с един такъв.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Другият вариант е през адаптер за безжична връзка. По удобно е , не свързваш телефона всеки път с кабел. Аз ползвам такъв и съм доволен.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Би ли споделил, какъв адаптер ползваш. Да опитам и по този начин.

Edited by Honda_Z
Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carlinkit 4 . Ако си от София може да пробваш с моя дали ще ти работи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

От Пловдив съм....

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм с Xiaomi с Android 12, жена ми също, предишното Xiaomi беше с Android 10 и нямах също никакви проблеми.

Имаш 2 USB-та, трябва да използваш това, което ти е до 12V буксата за зареждане, а не това в жабката. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвах и усб гнездото отпред, но нищо. Когато ползвам гнездото в жабката поне на тела ми изписва трансфер на данни от андроид ауто, но до там. Въобще не мога да свържа смартфона към колата. Мисля, че може би иска някаква актуализация на софтуеара на колата, тя е от първите 2017г.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...