велизар 172 #1 Публикувано 26 Юли, 2022 Здравейте! Отдавна не съм влизал или писал във форума, но сега имам нужда от мнение и вярвам че ще го намеря тук. Става на въпрос за следното. Миналата година забелязах на два пъти че когато съм спрял под голям наклон и после запаля колата педалът на спирачките пропада и няма никой. След като покарам леко след 200-300 метра всичко си идва ня мястото. Тогава майстора реши че просто спирачната течност е загубила свойства понеже не беше сменяна доста години и я сменихме. Като преди това беше огледал колата за течове и такива нямаше. От тогава проблеми не съм имал до вчера когато карайки реших да намаля леко преди завой и се оказа че нямам спирачки. Това става пак близо до нас. Прибирайки се леко на втора без газ и с ръка на ръчната пред нас пак се възстанови двърдоста и действието на спирачният педал. Днес пак бях на майстор и той се съмнява в abs модула, но каза че може да е и от помпата. А вариант за нова имало само един производител и той каза че не е най добрия избор. Помпата забравих да напиша буди съмнение понеже когато стоя в трафика под по голям наклон с натиснат продължително време педал и той постепенно леко омеква. Като отпусна и натисна пак всичко е ок. Въпроса ми е има ли смисъл да търся втора употреба помпа и abs, и ако да само по мотор и купе мога ли да ги търся или трябва някак си да видя къде им пише каталожен номер? Автомобилът е Хонда Акорд 94-а с F20Z1мотор. Ще съм благодарен на всяко мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 26 Юли, 2022 (Редактирано) По тези признаци е помпа,системата обезвъздушена ли е добре. Пробвайте първо с обезвъздушаване,после с покупките. Редактирано 26 Юли, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #3 Отговорено 26 Юли, 2022 Да обезвъздушена е миналата година когато сменяха течността. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 26 Юли, 2022 Може тогава да не станало както трябва,затова писах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #5 Отговорено 26 Юли, 2022 преди 26 минути, велизар написа: Помпата ако е с 2 кръга, средната гума между двата кръга изпуска. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #6 Отговорено 27 Юли, 2022 Показа ми грешка 18 на abs, някой има ли списък с кодове за Акорд 94 с F20Z1? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #7 Отговорено 28 Юли, 2022 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #8 Отговорено 29 Юли, 2022 Нещо не схващам. Излиза някакъв теч от акумулатора!?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #9 Отговорено 29 Юли, 2022 Не точно,става въпрос за друг акумулатор виж това,дано се разминеш само с о пръстен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #10 Отговорено 29 Юли, 2022 Благодаря колега, ще му кажа на майстора да го погледне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #11 Отговорено 19 Ноември, 2022 (Редактирано) Здравейте отново! С майстора не можахме да намерим въпросния О пръстен abs блока явно е различен не знам. Колата когато седи в трафика и е под наклон след известно време имаше нужда от припомпване педала на спирачките. От там решихме че самата спирачна помпа вече е за смяна понеже ремонтни комплекти се оказа че няма. И от там дойдоха мъките. Поръчах спирачна помпа, а реших да сменя и предни и задни дискове и накладки. До тук всичко добре, Оказа се че помпата която са ми дали за моята кола не е с две еднакви отвора, а единия е 10мм другия 12. На моята били два по 10мм. Майстора каза че ще опита с някакъв преходник за да не връщам помпата понеже я бях поръчал от Варна. Отивам са си взема колата и всичко на пръв поглед е наред. Всичко е монтирано, и системата обезвъздушена. Прибирайки се до вкъщи а аз живея на около 5 километра усещан леко задържане. Пробвах пред нас колата има инерция но леко се усеща задържане и педала е твърд. Обадих му се и той каза на другия ден да я закарам да я погледне. Сутринта паля и педала е вече по мек и не се усеща зсдържане. Но така и така се бяхме разбрали отидох. Той я погледна и каза че може да е останало малко въздух и пак я дообезвъздуши. Там всичко е ок. Тръгвам към вкъщи и на километър от нас започна да се усеща по сериозно задържане че даже предните колела изпушиха. Изчаках да изстинат. Като изстинаха бяха отпуснали и се прибрах бавно но пред нас пак затегнаха и то доста сериозно. Не знам вече какво да правя. Говорих с него и той каза да му я закарам, и че било от помпата. И че щело да се наложи да я преправи. Приятел с който споделих пък ми каза че може да не са добре обезвъздушени и да имало мехурчета в апаратите и като загреели да затяга. Не знам вече какво да правя не съм майстор. За сега само налива едни пари и нещата само се влошават. Ще съм ви благодарен за всеки съвет! Извинявам се за дългия пост. Редактирано 19 Ноември, 2022 от велизар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 19 Ноември, 2022 (Редактирано) Поръчайте точната помпа,какво е това преправяне,,това да не е москвич. Майстора защо изобщо я монтирал. Гаранция че е вкарал в системата доста въздух и от ABS-са трудно се изкарва,омацал е доста работи. Редактирано 19 Ноември, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #13 Отговорено 19 Ноември, 2022 Ами оказа се че не е толкова лесно да намериш помпа за 30 годишна кола. Аз съм я поръчал за точната, и то от търговец на японски авто части, защото тук в Плевен не намерих. А майстора беше сигурен че с преходник ще стане може би за да не му седи в сервиза не знам. Явно ще продължавам да търся. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #14 Отговорено 21 Ноември, 2022 Това което ме притеснява е че проблема се появява когато колата се движи. Когато работи на място колкото и да натискам спирачката не затягат.за това не съм сигурен че е в помпата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #15 Отговорено 21 Ноември, 2022 Спирачни маркучи,,? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #16 Отговорено 23 Ноември, 2022 Намерихме ремонтен комплект и върнахме старата помпа. За сега всичко е както трябва. Благодаря на отзовалите се! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #17 Отговорено 23 Ноември, 2022 Дано повече хора четат и майстори( едва ли) че преправяне на спирачната систама ,преходи разни,може да доведе до катастрофи на пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове