Suyahoka 38 #1 Публикувано 28 Юни, 2022 Здравейте форумци ,някой от вас ,който е с 2.4 мотора да сподели разхода на газ градско и извънградско (със 100-130 км ),това регулиране на клапаните ,което е задължително на 30000 км ,когато е на газ ,като цена колко излиза и за този мотор колко струва газифицирането му средно ,тенкю хондаджии🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 159 #2 Отговорено 28 Юни, 2022 (Редактирано) Моята газова ми струваше 1100лв. Разхода ми е около 12 извънградско . Това е с тежък крак и автоматик. Ако карам спокойно, я докарвам до 10(много рядко), но до 100км/ч. Градското ми няма нищо общо с другото каране. Много спокойно си карам, но към 14 стигам разход. Просто в Търново из баирите си гълта повечко. Цена за реглаж на клапаните не мога да дам, щот си ги правя с приятел в гаража. Това е извадка от на колегата Pavel_Pavlov подръжката на колата. Надявам се, че няма нищо против Там може да разгледаш и на други хора данните. Редактирано 28 Юни, 2022 от I_Yordanov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3 Отговорено 28 Юни, 2022 Нямам против . Но моята кола има малко промени, някои от които помагат за намаляне на разхода. Конкретно изпускателният колектор ми намали разхода на магистрала с поне ~0.5 литра. Spoiler Иначе заради специфика на метода на смятане на разход градско/извънградско/магистрално в carspending, стойностите имат склонност да се приближават повече към средния разход отколкото са реално – имайте го предвид. Т.е. в моят случай градския разход в статистиката изглежда по-малко, а магистралният – повече. Това важи в случаи на зареждане със смесен режим на пътуване, но те повечето са такива. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #4 Отговорено 28 Юни, 2022 Аз съм със 7 на серия, 2,4 АТ, комби. Газовото го сложих за 1700 лв. миналата година. Градско ми дава 12 - 14. Извънградско 10 - 12. И двете са при спокойно каране. Без да я юркам много колата. Такъв ми е стила на каране, не го правя за икономия Предполагам, че няма да има някаква съществена разлика при 8 ма серия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #5 Отговорено 12 Юли, 2022 От "Motomoshi" проследени 41000 км-среден разход 9,39 на 100. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове