Vanya 0 #1 Публикувано 25 Май, 2022 Здравейте,имам Хонда Джаз 2009,1.3 взех си я преди година точно,в сервизната книжка майстора написа смяна на масло на 15000км,за една година съм изминала 7000км а колата ми показа че е за обслужване,предполагам че има зададено разстояние за обслужване в компютъра,но въпросът ми е дали да сменям сега маслото понеже знам или на 1 година или като си измине разстоянието,и дали ми пречи това че показва че е за обслужване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #2 Отговорено 25 Май, 2022 Обслужването - масло, маслен филтър, въздушен филтър, се прави на 1 година или на зададения интервал километри - което настъпи първо. Във вашия случай е изминала 1 година - трябва да се смени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vanya 0 #3 Отговорено 25 Май, 2022 Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pspa 21 #4 Отговорено 25 Май, 2022 Тези 15 000 километра интервал са малко съмнителни... може би са максималният пробег в рамките на който производителят уважава гаранцията в рамките на гаранционния период, който в случая отдавна е минал. Препоръчвам Ви смяна на максимум 10 000 километра или 1 година (което настъпи по-рано), а ако автомобилът се кара предимно в градски условия, най-добре да скъсите пробега с още 2000-3000 километра. Градският режим е по-тежък за двигателя, респективно маслото си губи свойствата по-бързо, а от там и необходимостта интервалът за смяна да се скъси. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 326 #5 Отговорено 25 Май, 2022 (Редактирано) 7 hours ago, Vanya said: Здравейте,имам Хонда Джаз 2009,1.3 взех си я преди година точно,в сервизната книжка майстора написа смяна на масло на 15000км,за една година съм изминала 7000км а колата ми показа че е за обслужване,предполагам че има зададено разстояние за обслужване в компютъра,но въпросът ми е дали да сменям сега маслото понеже знам или на 1 година или като си измине разстоянието,и дали ми пречи това че показва че е за обслужване? Зависи и от маслото и от начина на експлоатация, но 7000 е тъкмо за смяна на годината. И аз на такъв "майстор" повече не бих ходил... Редактирано 25 Май, 2022 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове