Jump to content
hondю

Производство на Хонда в Европа

Recommended Posts

Ами да вземат и в БГ да отворят завод. Ние поне щем нещем след 3-4 год. ще вкараме еврото.Не можем да се опъваме като англичаните.Пък и цената на труда е евтина както всички знаем :bg:Иии всички съклубари хайде в завода. :P - the power of dreams

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Решението ни за отваряне на производство във Великобритания беше грешка. Мислихме, че Обединеното Кралство е в Европа, но нежеланието за приемане на еврото е голям проблем." Че то доколкото знам курса на паунда към еврото е горе-долу стабилен, няма големи амплитуди.Някак си не ми се иска да правят Хонди в Турция. Ако питат мене, най-добре само в Япония да ги правят :bg: Някой знае ли в момента какви модели сглобяват в Турция и къде ги продават?

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами да вземат и в БГ да отворят завод. Ние поне щем нещем след 3-4 год. ще вкараме еврото.Не можем да се опъваме като англичаните.Пък и цената на труда е евтина както всички знаем ;)Иии всички съклубари хайде в завода. :bg: - the power of dreams

;) и на мен не ми се нрави турска Хонда :P;);) Редактирано от sCoff

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам в Турция се правят Тойоти и качеството е отвратително !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Решението ни за отваряне на производство във Великобритания беше грешка. Мислихме, че Обединеното Кралство е в Европа, но нежеланието за приемане на еврото е голям проблем." Че то доколкото знам курса на паунда към еврото е горе-долу стабилен, няма големи амплитуди.Някак си не ми се иска да правят Хонди в Турция. Ако питат мене, най-добре само в Япония да ги правят :bg: Някой знае ли в момента какви модели сглобяват в Турция и къде ги продават?

След бегъл search по данни от 2003 година в Турция се произвежда Сивик 4 врати, прави се в още 9 държави, включително в Пакистан :P Честно казано мисълта за "български" хонди също не ме блазни особено. Хонда Джаз (Фит) примерно се прави в Китай.Курса и малки промени да има пак се равнява на големи проблеми при планиране на себестойността, цени и печалби. И един цент разлика е от значение като си говорим за стотици хиляди автомобили. Освен това, това се отразява и върху разходите за логистика, финансови операции, цени на първични суровини. Тей като паунда е по-скъп от еврото, им излиза по-скъпо да инвестират във Великобритания, а като продават в по-евтина валута като еврото печалбите носят по малка възвращаемост. И то при положение, че еврото в момента е силна валута. В допълнение - не става дума само за паунд-евро, но и за паунд-евро-японски иен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма генерация седан е зглобяване в Турция и по-голямата гама мотори :bg: Също така предполагам един модел , който много малко се появи на пазара в България - Сити , което не е Джазз или разновидността му като седан :P Тъпо ще е наистина да прехвърлят цялостното производство в Турция ;) просто тогава , няма да си купя Хонда произведена в Турция ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма генерация седан е зглобяване в Турция и по-голямата гама мотори :bg: Също така предполагам един модел , който много малко се появи на пазара в България - Сити , което не е Джазз или разновидността му като седан :P Тъпо ще е наистина да прехвърлят цялостното производство в Турция ;) просто тогава , няма да си купя Хонда произведена в Турция ;)

пука ми, ако е добре сглобено и е по-евтино!Всички по-големи компании имат заводи в източна европа( Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Румъния), почти всички отварят такива в Русия... и какво?Всичко опира до контролът упражняван от фирмата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма генерация седан е зглобяване в Турция и по-голямата гама мотори :bg: Също така предполагам един модел , който много малко се появи на пазара в България - Сити , което не е Джазз или разновидността му като седан ;) Тъпо ще е наистина да прехвърлят цялостното производство в Турция :P просто тогава , няма да си купя Хонда произведена в Турция ;)

Сивик 7-ма ген. 4 врати след фейслифта от 2004г. се сглобява само в Япония. Отпреди фейслифта незнам. От турция идваха Сивик 6-та ген. 4 врати седан (тези, които приличат на японките, но без VTi разбира се ;) ). Впрочем Хонда имат в доста страни заводи (Индия - мотори, Китай - резервни части).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sharki

Гадна работа...Вярно, че Honda си е Honda и ще се старае да поддържа качеството на машините, независимо къде се намира заводът...но Турция?.... ебаси... :bg::P;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заводът на хонда в турция е на десет години :bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не оспорвам качеството на производството ;) а това , че изобщо не ми се инвестират непряко пари в държавата Турция , стига сме им плащали за каквото и да е било , просто ви е бедна фантазията какви пари текът натам ;) И не ме е яд на тях , а на нас , че изобщо не се усещаме как стоят нещата , а именно гледаме цената ;) Човек цената ли купува или стоката ;) Хиляда пъти бих предпочел Хонда зглобена в Румъния дори , отколкото в Турция ;) Наречете ме ръсист , но имам нетърпимост към всяко турско нещо ;) Да си правят където си искат завод , аз ще продължа да си карам старите Хондаи мейд ин Джапан или ЮЕсАй ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че бих си ку

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и си мислих , че някой ще се хване за качеството ;) не оспорвам качеството , яд ме е , че сме спонсори на Турция ;) А по другите теми , евро 1 имат и произведените коли в Япония !!! това е сертификат , който се доказва и покрива без значение къде в света се намира завода , така , че цената няма да се увеличи заради този сертификат , а по-скоро ще се начили някакъв данък , приличащ на ДДС-то в България , но такъв за Европейския съюз , но това е и до договорка със самия съюз предполагам .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега е момента Хонда да инвестират завод в България ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според сервиза на Бултрако , турските хонди дават много по-малко проблеми от английските . То е ясно ,че всеки иска made in japan , но щастието което имаме сега да си караме старите японски кошнички няма да продължава още дълго ;)А паунда си е волативна валута и ежедневно си движи. А йената е в рекордно слаби нива в момента.Остава ни от USA само да си караме ;)То всъщност в Турция май само се асемблират . Важните части не се правят в турция. Сигурно чистачките примерно са турски ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен в Бултрако ми казаха че новите 8 ген. седани идват от Япония, а хечбека както знаем от Англия. Според човека от шоурума, на английските могат да се намерят кусури в някои дребни детайли, докато японските са си перфектни отвсякъде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен в Бултрако ми казаха че новите 8 ген. седани идват от Япония, а хечбека както знаем от Англия. Според човека от шоурума, на английските могат да се намерят кусури в някои дребни детайли, докато японските са си перфектни отвсякъде

;) Супер аз по принцип от 8-мата генерация по харесвам седан, така че след 5-6 годинки(дано), явно ще седна на истинска японка, защото сега съм с англичанка!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, как да разбера къде ми е произведена хондата - сивик седма серия е,хечбек, бензин, на рамата има следното : SHHEU877.....и т.н

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук.

От къде я изрови тая тема...

П.П. CiviC, поправи си подписа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

^ Мерси, колега. Както и очаквах, оказа се англичанка от Суиндън. То другата алтернатива е туркиня Публикувано изображение

Редактирано от ireland

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...