HistamineSHOT 40 #1 Публикувано 15 Май, 2022 Здравейте колеги, от миналото лято още бях забелязал, че при нагрята кола след като е стояла без да работи по-дълго време понякога решава да потропа за 10-15 секунди след запалване. Шума идва от двигателния отсег и явно е от въртящ се компонент. Предполагам някаква ролка, но странно защо изчезва и защо най-често се случва при нагрята кола. Зимата почти го бях забравил този шум и сега пак започна да се появява. Не се влияе от включен/изключен климатик. Скоро ще я вкарвам за масло, насочете ме поне какво да кажа да прегледат, че започва да ме притеснява вече... ВИДЕО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 15 Май, 2022 (Редактирано) Какво значи нагрята кола? На видеото се вижда, че двг. е студен... При запалване някой може да стои при отворения капак и да слуша от къде идва. Ако не се установи, слага дървена или метална пръчка допрана до ухото и другия край допира на различни места, да види от къде идва... Редактирано 15 Май, 2022 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #3 Отговорено 15 Май, 2022 Нагрята имам предвид от слънцето, поне на мен така ми се струва, а и зимата мисля че изобщо не го правеше. Сега се стопли и пак започна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 15 Май, 2022 Ами не виждам логиката... Нагрени ламарините продължително от слънцето, ако е тъмен цвят, може да е над 80гр, а двг. като загрее е там някъде... Защо спира след 10-15 сек., за това време нищо не може да се промени? Опитай нещата, които предложих... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #5 Отговорено 15 Май, 2022 Наясно съм с търсене на шумовете с прът... Въпроса е, че тук шума се явява за много кратко време и не винаги. Искаше ми се някой ако има някаква представа какво може да се държи по този начин да сподели мнение. Просто един симптом като не може да се пресъздава винаги и за достатъчно дълго време е ясно, че ще е главоблъсканица. Затова и не съм се заемал да ходя по майстори за това нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 15 Май, 2022 (Редактирано) преди 17 минути, Dennis написа: Затова и не съм се заемал да ходя по майстори за това нещо. Разсъжденията ти са правилни..., за майсторите също. Повече от половината майстори са на принципа- сменяме това..., аа, не от него, ще сменим онова..., аа,не е... и това всичко за сметка на клиента + мъдрото заключение- нищо, че ги сменихме, поне ще си сигурен в тях за друг път... Редактирано 15 Май, 2022 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #7 Отговорено 17 Май, 2022 Видеото с какво е снимано и вратите затворени ли са в колата? Шума е брутален, самия мотор не работи като хората ,много е шумен ,а чукането е като на умряло... Има нещо което е пред скапване. Някакви грешки тая кола? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #8 Отговорено 18 Май, 2022 (Редактирано) Затворени са вратите. Снимано е с мобилен телефон? Мотора като загрее си работи много тихо така, че генерални изводи не бих си правил от видеото. Единствено това тропане наистина е притеснително, но пак казвам на 5 запалвания един път ще се яви. Грешки не е имала единствено за бедна смес понякога, което всеки майстор е отдавал на газовата уредба. Редактирано 30 Май, 2022 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #9 Отговорено 18 Май, 2022 Виж си изпускателната система, тръби гърнета. Писал че си на газ, знаеш какъв конденз отделят, респективно ръжда и парчета в гърнетата. Лично аз като го слушам двигателя( поне от звука във видеото) не мисля че е от него. Успех с намирането на проблема и можеш да споделиш като го откриеш и отсраниш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #10 Отговорено 18 Май, 2022 (Редактирано) Откачете ремъка и вижте дали се запазва звука, щом се съмнявате в някоя ролка. Едва ли стоенето на слънце има нещо общо обаче. С Какво се кара? И с пуснат климатик усилва ли се тропането? Редактирано 18 Май, 2022 от ivailopp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #11 Отговорено 18 Май, 2022 (Редактирано) Не се влияе от това дали климатика е пуснат или не. Не се влияе и от оборотите ня мотора, което съм опитал да демонстрирам във видеото. Иначе относно ремъка не мисля, че ще е от полза понеже, както казах случва се само понякога това потропване. Ако без ремък не го чуя няма гаранция дали е, защото няма ремък или просто е решила да не тропа... Отделно веднъж направи ли си тропането повече за деня не го прави - без значение колко пъти съм я гасил и палил. Редактирано 30 Май, 2022 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #12 Отговорено 18 Май, 2022 Проверете си тампоните на скоростната кутия... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #13 Отговорено 30 Май, 2022 Развитие има ли ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #14 Отговорено 30 Май, 2022 (Редактирано) За сега няма развитие. Не ми го правила от 1 седмица. В един чужд форум човек предполага, че е от така наречения "VTC actuator". Аз съм гледал как звучи тогава - при мен изобщо не е така, но знам ли... Скоро ще ходя на майстор ще му кажа да я погледне. Редактирано 30 Май, 2022 от Dennis Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #15 Отговорено 2 Юли, 2022 Да споделя само, че бях на майстор за смяна на някои консумативи и при няколкото пъти, в които е палена колата при него не се е получило това тропане. Общо взето ми каза, че докато не започне да тропа постоянно да не се занимавам да търся къде е проблема. Прегледал е колата и всичко е било изрядно. Проверил е и с магнит случайно да няма стружки в картера, че подхвърлих да не е случайно счупен обтегач на малката верига - стружки нямало. Пък и каза, че трябвало да имам други симптоми за счупения обтегач, но отбеляза, че наистина се чупели. Миналия път прави и реглаж на клапани каза, че голямата верига е била в добро състояние. Така, че си карам и се моля да не ме остави някъде :D... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #16 Отговорено 5 Юли, 2022 Аз бях със счупен обтегач на малката верига, няма стружки, само пластмасовата част пада в картера, голямата ми беше в добро състояние. Чуваше се само на място на климатик и на D, когато паднат много ниски обороти около 600 и веригата трака в корпуса. Това от видеото не ми се чува подобно на моето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове