Fissikela 14 #1 Публикувано 12 Май, 2022 Здравейте, банда, В близките няколко дни ставам член на Групата на CR-V. Колата която възнамерявам да взема е CR-V 2014г. 2.0 155кс. .... и по данни на продавача, трябва да е AWD. Имам лампа на таблото която светва в жтлто когато дам на контакт. Въпроса ми е следния: По незнайни за мен причини, заден-среден колан е махнат и съответно са му резнати двата кабела... възможно ли е да има някаква по сериозна причина за премахването му? Понеже искам всечко да е ОК, възнамерявам да го върна на мястото му. Ще запоя четерте жички 2х2 НО ме е страх да не стане фал с АИРБЕГА или с нещо друго и за това се чудя, дали да свалям акумулатора? Предполагам, че е махната заради детски стол, че хората имат 3 деца и според мен е нещо свързано с тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
b0reto 1 #2 Отговорено 12 Май, 2022 (Редактирано) Индикатора показва, че средната седалка е със все едно поставен колан. Лампата която свети жълто info ( i ) ли е? Редактирано 12 Май, 2022 от b0reto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #3 Отговорено 12 Май, 2022 (Редактирано) 20 minutes ago, b0reto said: Индикатора показва, че средната седалка е със все едно поставен колан. Лампата която свети жълто info ( i ) ли е? Не виждам къде свети лампа за да ти кажа дали е info... Но иначе, ето какви лампи светят при контакт. Ако е така както казваш, как да оправя проблема. Реших че ми сигнализира за непоставен колан защото колана ми седи в багажника. Редактирано 12 Май, 2022 от Fissikela Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #4 Отговорено 13 Май, 2022 Колана може да е махнат още при първата продажба заради класификация N1. Но това трябва да е отбелязано в талона: да пише товарен и брой пътници 4. Фирмите приспадаха ДДС за коли с N1. Идеята е, че за да е N1, полезния товар трябва да е повече от теглото на пътниците по регистрация, т.е. тука се смята за 4 човека. Ако не е с такава регистрация трябва да се питат старите собственици каква е причината за пипса на колана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #5 Отговорено 14 Май, 2022 9 hours ago, ivan_m said: Колана може да е махнат още при първата продажба заради класификация N1. Но това трябва да е отбелязано в талона: да пише товарен и брой пътници 4. Фирмите приспадаха ДДС за коли с N1. Идеята е, че за да е N1, полезния товар трябва да е повече от теглото на пътниците по регистрация, т.е. тука се смята за 4 човека. Ако не е с такава регистрация трябва да се питат старите собственици каква е причината за пипса на колана. Да, точно...това видях и аз. Колата е регистрирана като товарна точно с тази цел, за ДДС-то. И за това най-вероятно е и махнат колана. Надявам се, че като го сложа и запоя на ново жичките, няма да се отворят аербеците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #6 Отговорено 9 Октомври, 2023 Здравейте, Имам следния проблем със заден десен колан. Без причинно по време на движение започва да бибка, че не е поставен. На задната седалка няма нищо (чанти, човек и т.н) за да активира липсата на поставен колан. Поставя ли колана без да има човек спира бибкането, работи си. Някой да се сблъсквал с този проблем. CRV IV 2013г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #7 Отговорено 9 Октомври, 2023 На Хондата -не. Имах обаче този проблем със служебна кола. Когато я мият на автомивка служителите там "забиват" коляно в седалката, за да се въртят и стигнат някои места в колата да забършат. Датчика в седалката е тънка мрежа и понякога с коляното я разкъсват и се получи това, което е при теб. Виждам,че си в от Хасково. Там мисля "Кука" може да ти изолират датчика, за д ане те дразни. От тогава сам си мия колата. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове