Davos 0 #1 Публикувано 11 Май, 2022 Здравейте, от скоро съм шофьор и съм си купил Honda Civic 1.8 бензин 2008 година. Още разучавам колата и мога да кажа че наистина е уникална кола. Но не мога да разбера нещо. На колата на която се учех на скоростите имаше Parking за когато ще паркирам колата а на моята няма такава има само неутрална и като я остава така тръгва ако не вдигна ръчната спирачка. Исках само да добавя че моята кола е автоматик. И исках само да попитам винаги ли така трябва да се спира със ръчна спирачка или всъщност има Parking? Благодаря ви много предварително и извинявам ако е глупав въпрос просто всичко ми е ново и исках да питам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Davos 0 #2 Отговорено 11 Май, 2022 Само исках да добавя че така изглежда и не виждам никъде P. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #3 Отговорено 11 Май, 2022 Тази скоростна кутия е всъщност роботизирана ръчна скоростна кутия. Би трябвало да можеш да я оставиш на първа предавка и като изгасиш двигателя колата няма да тръгне по инерция при отпусната ръчна спирачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Davos 0 #4 Отговорено 11 Май, 2022 Аз това си и мислех и го пробвахме така но тръгна. Беше ми казано че само като се сложи в неутрална и се дигне ръчната но не бях сигурен. Иначе си е автоматик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #5 Отговорено 11 Май, 2022 Не е добра идея да се оставя на скорост, тъй като може да заседне на скорост, това е робот. Оставя се на неутрална с добре вдигната ръчна, особено ако е карана повечко и спирачките са загряли, иначе като изстинат отпускат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 120 #6 Отговорено 11 Май, 2022 (Редактирано) Може да заседне на скорост? Това е ръчна скоростна кутия, която е роботизирана, не е чудо на чудесата. Има актуатор, който контролира превключванията, също така и актуатор, който определя, колко да е натиснат съединителя спрямо износването и тн, при проблем с тези актуатори, тогава може и да не тръгне, но такъв термин като да заседне- няма. И при всички положения “заседне” ли, ще заседне и на неутрална, както и на първа. А за запалване няма как и да говорим защото компютъра няма да го позволи, ако не работи който и да е от актуаторите, преди запалване едното условие е да бъде на неутрална и се прави проверка на актуаторите. И да, оставя се на А(първа) и си се ползва ръчната, точно както при ръчните кутии. Редактирано 11 Май, 2022 от sashua 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #7 Отговорено 4 Август, 2022 Да, това е роботизирана ръчнаскоростна кутия. В никакъв случай като спираш не я оставяш на N. Все едно ако си с ръчна скоростна кутия да я оставяш на неутрална. Много ясно, че ше тръгне. Задължително я оставяш на А или R. Няма никакво значение, важното е да е на скорост, като за предпочитане е ако спирате под наклон, първо да дръпнете ръчната и тогава да включите на скорост, за да не е под напрежение кутията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове