stanislavnba 19 #1 Публикувано 24 Януари, 2022 Здравейте колеги, и трите задни стопа не светят. Не мога да намеря бушона и затова питам , къде трябва да е? Под предния капак до двигателя не го намирам и вътре в ляво където са бушоните на купето и там не го намирам. Има ли друго място или съм пропуснал нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #2 Отговорено 24 Януари, 2022 В един форум намерих, че уж бушона за клаксона N10 , 20 А , бил за клаксона и стоповете, заедно. Ако не е много проблем на някой да провери дали е така :). Че ако не е от бушона , сигурно ще е от машинката на педала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #3 Отговорено 24 Януари, 2022 (Редактирано) Според ел. схема за модела, предпазителя е един за стоповете, N13 в двигателното: И като гледам схемата, най-вероятно е проблем в шалтерчето при педала, ако разбира се не е предпазител. При мен на капака на бушоните има пиктограми, указващи предназначението за всеки един предпазител. Редактирано 24 Януари, 2022 от Terje Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #4 Отговорено 24 Януари, 2022 N13 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #5 Отговорено 25 Януари, 2022 Да Н13 и то пак е клаксона и стоповете на едно. Не е от предпазителя , ще видя от датчика на педала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #6 Отговорено 28 Януари, 2022 Да бъда и аз малко полезен. Проблема беше от Стоп машинката. Ако на някой колега му спрат всички стопове и не е бушон №13(който се проверява като натиснете клаксона ) ,най вероятно е от машинката. Аз извадих моята, много е просто, махате от буксата и просто завъртате по часовниковата стрелка 1/3 оборот и тя излиза. Като я отворих, се оказа уникално прост механизъм, просто бяха нагорели пластинките. Почистих ги с една пила и малка отверка на всички допирни точки, върнах обратно и всичко топ. Някой може да си спести едни 100лв за майстор и нова машинка. 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #7 Отговорено 28 Януари, 2022 Имаш късмет, че може да се разглоби, за да можеш да я почистиш. На мен спря да ми работи бутона за отваряне на задната врата и го замених с друг, понеже е капсулован, а и нямах тогава време да се занимавам с това. Но ще си поиграя някой ден да го разглобя... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #8 Отговорено 29 Януари, 2022 При автоматиците това е много стряскаща ситуация, защото не дава да се излезе от P на лоста. Играл съм го това. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
webster 9 #9 Отговорено 5 Февруари, 2022 При мен въпросното бутонче (стоп машинката) ми шашкаше VSA-то, а стоповете си работеха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове