edc 0 #1 Публикувано 21 Ноември, 2021 Здравейте! Чисто нов собственик, за първи път с японска кола. И имам нужда от малко помощ! Десния ми фар свети леко на ляво, а не мога да намеря откъде се регулира наляво-надясно. Не намерих и в нет-а. Фаровете са обикновени (май), с лупа. Не зная да има каквото и да е "автоматично" регулиране, по-скоро няма такова. Ако може подробни указания къде да гледам, със снимки ще е най-добре... Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #2 Отговорено 21 Ноември, 2021 Здрасти! Добре дошъл в семейството! По въпроса: Сигурен ли си, че нямаш ксенон на късите? Ако имаш тук! Има врътки до фаровете/бели пласмасови/, но те регулират във височина! Най-вероятно нещо е пипан този фар, за да свети в ляво! За ляво - дясно и аз не знам да имат регулиране! Нека някой по запознат даде мнение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edc 0 #3 Отговорено 22 Ноември, 2021 Не са ксенонови. За нагоре-надолу се вижда. Не е болка за умиране светенето леко в ляво (ако регулирането е както нагоре-надолу, ще е по-малко от 1/4 оборот). Просто искам всичко по колите ми да е наред... Все пак, ако някой знае, моля да сподели... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #4 Отговорено 22 Ноември, 2021 На самия фар трябва да е обозначено отгоре върху черната пластмаса от къде се регулира. Принципно ако имаш моторче да ги регулираш нагоре-надолу, регулирането става през него като се бърка с шестограм мисля, за наляво и надясно е малко по встрани и е с болт на задната част на фара, като видиш обозначеното място на фара, трябва да се бръкне, ако можеш с подходящ инструмент и да се напипа болта. Обикновено болта е 10-ка, с крив ключ се стига до него. Ако мястото се пада под калника, вече става по сложно и за да стигнеш до него трябва да се откачи подкалника за да го видиш, но обикновено всички фарове са направени да имаш по-лесен достъп, ако са оригиналните! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edc 0 #5 Отговорено 22 Ноември, 2021 @birev, Двама души гледахме и вчера и не видяхме означения. Но си мислех, че както е врътката за нагоре-надолу, така трябва да е и за наляво-надясно. Не се заглеждахме по болтовете (мисля, че би трябвало да са само за закрепване). Ще търся пак, но незнам кога ще имам време. Разчитах не нещо като " ей, тука, на снимката, в кръгчето" 😎 😏 Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #6 Отговорено 22 Ноември, 2021 (Редактирано) Колега, не съм гледал точно на твоя модел фаровете, но ако са такива: https://www.ebay.co.uk/itm/255180328355 на 6-та снимка виж болта под мигача, или трябва да е той, или гледам на моторчето има горен и страничен отвор, един от тях/ ще е за регулиране в ляво и дясно. Aко си с оригинални фарове няма начин да не е обозначено на черната пластмаса отгоре на фара как се регулират нагоре- надолу и наляво-надясно! Точно под обозначеното място на фара отзад някъде се намира и реглажа. Редактирано 22 Ноември, 2021 от birev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #7 Отговорено 22 Ноември, 2021 Болка е да свети леко вляво защото ще заслепяваш насрещнодвижещите се на прав път. Не знам на твоят модел как се регулират хоризонтално, но за 5–10лв мисля, че ще ти ги регулират в сервиз с подходяща апаратура. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edc 0 #8 Отговорено 22 Ноември, 2021 @birev, като гледам, май е 1 от снимката. Ще разгледам още по пластмасите... Благодаря! @Pavel_Pavlov, в сервиза не можаха да намерят откъде, а са ми познати... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #9 Отговорено 22 Ноември, 2021 (Редактирано) Аз също мисля, че е този под мигача(габарита), първия от ляво -надясно от снимката , но така като го гледам май няма да имаш достъп отгоре, защото се пада в калника и трябва да отвориш част от подкалника, от към гумата за да имаш достъп до него. Ако не успееш да го намериш къде е, отиди в Дунев сервиз ( имат добра машина) аз там си ги регулирах фаровете преди две години понеже сменях един, може те да са по-запознати. 15-тина лева ми взеха, по спомен. Редактирано 22 Ноември, 2021 от birev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1234 #10 Отговорено 22 Ноември, 2021 Ако фара на колегата е сменен с такъв от англичанка лек няма да има защото рефлектора и стъклото са така направени, че да пръска лъча където трябва по презумпция. Иначе да погледне от горе където свършва фара до калника, на решетката трябва да има дупки да светне с фенерче и да види има ли един пластмасов шестограм който е за регулиране аксиално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #11 Отговорено 22 Ноември, 2021 Колегата Митко Йотов е прав само с това изключение, че различното е шейдъра, а не рефлектора и лупата. Но да, ако е фар от десняк, няма как да се регулира. Но авторът не е споменавал аномалии в осветяването, така че може би е наистина просто въпрос на реглаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове