Legal 42 #1 Публикувано 7 Ноември, 2021 Здравейте, дойде времето да сложим зимните гуми. Нека, изкажем своите впечатления и препоръки. Аз лично имам едни Нокиан ВРД 4, но са с ДОТ 2017 г. и въпреки, че грайферът им е суперЗ мисля да ги сменя. Иначе, гумите са страхотни. Много пъти в коловози от сняг са минавали без проблем. Имам подземно паркомясто. На излизане, дори да е заледено или има силно натрупан снаг, нямах проблеми да изляза нормално. Нека тук си кажем, нашите мнения и препоръки. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 7 Ноември, 2021 5 зими съм бил с WR-SUV 3 така че карай смело. Другата зима ги сменяй. Сега съм с 4-ката втора зима. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #3 Отговорено 7 Ноември, 2021 Има няколко аспекта за гумите които реално обаче почти никой не си дава сметка когато ги избира : - къде ще се кара зимно време - каква е колата Чак след тях идва - марка, модел и цена и да бъдат ли те нови. Реално ако Петър кара лека кола и не излиза от големият град ( където 90% от времето е почистено ) и Иван който също кара същият модел лека кола обаче живее на по-високо, по-заснежено и непочистено място, изборът тук трябва да е различен. Докато първият може да изкара със зимни гуми с добър грайфер на 5-6 години то другият надали ще може да си го позволи. Тук идва и разликата между гумите. Моят опит до момента е следният - скъпата гума кара около 1 сезон повече т.е премиума който купих изкара 1 зима повече от No-name китайчетата които бях купил преди това или иначе казано с едните се пързалях на 3-тата година а с другите 4-тата. Плюса на по-скъпата беше, че е по-тиха, износва се по-бавно и всичко свърши до тук. Ако автомобилът е 4x4, нещата са малко по-други. Дори и с по-стари гуми зимата обикновенно SUV-a си драпа доволно. Отварям скоба ( става въпрос за градско и около градско каране ). Ако трябва обаче да се пътува много, да се минават проходи в лошото време ( трябват и вериги обикновенно ) и като цяло да се шофира постоянно в лоши условия то е добре човек да избере премиум марка, просто тя ще му се изплати. Според мен при шофиране на нормален автомобил в градски условия не е нужно да се изсипват едни пари за премиуми за цената на които може да се купят 2 пъти нови не толкова маркови гуми или иначе казано за 6 години премиум е по-добре 2 пъти x 3 години нови китайчета. Това е моята логика която от личен опит започнах да следвам. И да подчертая, че говорим за зимни гуми защото пролет,лято и есен нещата са малко по-различни. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #4 Отговорено 8 Ноември, 2021 Аз не бих направил компромис с гумите, още повече зимните. Китайските гуми все още се дънят яко по тестовете и ако стават за пенсионерско каране, аз не бих ги сложил на моя автомобил. И ако за обичайния начин на шофиране ниско-качествените гуми биха били достатъчни, в рядкия момент, в който се наложи внезапно спиране, рязка маневра или по-екстремно шофиране, разликата в гумите ще си проличи осезаемо. Като купих моята кола, беше с летни китайски гуми и имах шум от задната ос, който оприличавах на лагер на главина. Като смених гумите, шума изчезна, да не споменавам, че гумите бяха балансирани с около 10кг тежести. Не казвам, че трябва непренно да се купува премиум клас гума, но аз бих избегнал определено най-евтините такива. И е добре всеки да знае, че не сме сами на пътя, че качвайки се в колата, носим отговорност и за околните хора, не само за себе си. Както има една приказка: "не съм толкова богат, че да си купувам евтини стоки". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 14 Декември, 2022 Има и още един фактор -хубавите амортисьори -те държат гумата към настилката ,и да следва и натиска гумата по неравностите без да тупурка или подскача . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове