Jump to content
Legal

Зимни гуми

Recommended Posts

Здравейте, дойде времето да сложим зимните гуми.

 

Нека, изкажем своите впечатления и препоръки.

 

Аз лично имам едни Нокиан ВРД 4, но са с ДОТ 2017 г. и въпреки, че грайферът им е суперЗ мисля да ги сменя.

 

Иначе, гумите са страхотни. Много пъти в коловози от сняг са минавали без проблем. Имам подземно паркомясто. На излизане, дори да е заледено или има силно натрупан снаг, нямах проблеми да изляза нормално.

 

Нека тук си кажем, нашите мнения и препоръки.

 

Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 зими съм бил с WR-SUV 3 така че карай смело.  Другата зима ги сменяй. Сега съм с 4-ката втора зима.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има няколко аспекта за гумите които реално обаче почти никой не си дава сметка когато ги избира

- къде ще се кара зимно време
- каква е колата

Чак след тях идва - марка, модел и цена и да бъдат ли те нови. Реално ако Петър кара лека кола и не излиза от големият град ( където 90% от времето е почистено ) и Иван който също кара същият модел лека кола обаче живее на по-високо, по-заснежено и непочистено място, изборът тук трябва да е различен. Докато първият може да изкара със зимни гуми с добър грайфер на 5-6 години то другият надали ще може да си го позволи. Тук идва и разликата между гумите. Моят опит до момента е следният - скъпата гума кара около 1 сезон повече т.е премиума който купих изкара 1 зима повече от No-name китайчетата които бях купил преди това или иначе казано с едните се пързалях на 3-тата година а с другите 4-тата. Плюса на по-скъпата беше, че е по-тиха, износва се по-бавно и всичко свърши до тук. Ако автомобилът е 4x4, нещата са малко по-други. Дори и с по-стари гуми зимата обикновенно SUV-a си драпа доволно. Отварям скоба ( става въпрос за градско и около градско каране ).
 

Ако трябва обаче да се пътува много, да се минават проходи в лошото време ( трябват и вериги обикновенно ) и като цяло да се шофира постоянно в лоши условия то е добре човек да избере премиум марка, просто тя ще му се изплати. 

Според мен при шофиране на нормален автомобил в градски условия не е нужно да се изсипват едни пари за премиуми за цената на които може да се купят 2 пъти нови не толкова маркови гуми или иначе казано за 6 години премиум е по-добре 2 пъти x 3 години нови китайчета. Това е моята логика която от личен опит започнах да следвам. И да подчертая, че говорим за зимни гуми  защото пролет,лято и есен нещата са малко по-различни. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих направил компромис с гумите, още повече зимните. Китайските гуми все още се дънят яко по тестовете и ако стават за пенсионерско каране, аз не бих ги сложил на моя автомобил. И ако за обичайния начин на шофиране ниско-качествените гуми биха били достатъчни, в рядкия момент, в който се наложи внезапно спиране, рязка маневра или по-екстремно шофиране, разликата в гумите ще си проличи осезаемо.

Като купих моята кола, беше с летни китайски гуми и имах шум от задната ос, който оприличавах на лагер на главина. Като смених гумите, шума изчезна, да не споменавам, че гумите бяха балансирани с около 10кг тежести.

Не казвам, че трябва непренно да се купува премиум клас гума, но аз бих избегнал определено най-евтините такива. И е добре всеки да знае, че не сме сами на пътя, че качвайки се в колата, носим отговорност и за околните хора, не само за себе си.

Както има една приказка: "не съм толкова богат, че да си купувам евтини стоки".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и още един фактор -хубавите амортисьори -те държат гумата към настилката ,и да следва и натиска гумата по неравностите без да тупурка или подскача  .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...