lyubomirspasov 0 #1 Публикувано 18 Октомври, 2021 Здравейте! Възникна ми проблем с пръскалките т.е. спряха да пръскат. В същото време на фаровете си фаботят. Та питането ми е с една или с две разли помпички е? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 158 #2 Отговорено 18 Октомври, 2021 (Редактирано) Провери ли дали имаш достатъчно течност? При Акорд 7 ако течността в казанчето е под половината - пръскалките не се пускат. Ако при осма е по същия начин - провери първо това. Грешно съм ти прочел поста - извини ме за спама Редактирано 18 Октомври, 2021 от Г.Писаров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 412 #3 Отговорено 18 Октомври, 2021 @lyubomirspasov Отделни са помпите за стъклото и за фаровете. Щом пръска на фаровете значи има достатъчно течност в казанчето. Пробвай на незапален двигател като дръпнеш лостчето за пръскалките, дали ще чуеш помпата да работи. Намира се на дъното на казанчето за течност някъде в десния подкалник отпред. Ако се чува да работи, значи електрически е добре и трябва да търсиш проблема някъде по маркучите или в самите пръскалки които може да са запушени. Ако не се чува помпата тогава проблема ти е електрически, изгорял бушон или проблем в инсталацията. А чистачките тръгват ли да работят когато дръпнеш лоста за пръскалките? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lyubomirspasov 0 #4 Отговорено 18 Октомври, 2021 28 minutes ago, DAN_DAN said: @lyubomirspasov Отделни са помпите за стъклото и за фаровете. Щом пръска на фаровете значи има достатъчно течност в казанчето. Пробвай на незапален двигател като дръпнеш лостчето за пръскалките, дали ще чуеш помпата да работи. Намира се на дъното на казанчето за течност някъде в десния подкалник отпред. Ако се чува да работи, значи електрически е добре и трябва да търсиш проблема някъде по маркучите или в самите пръскалки които може да са запушени. Ако не се чува помпата тогава проблема ти е електрически, изгорял бушон или проблем в инсталацията. А чистачките тръгват ли да работят когато дръпнеш лоста за пръскалките? Чистачките тръгват, но не пръска нито на предното, нито на задното стъкло. Не се чува и никакъв звук така,ше май електрически проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1262 #5 Отговорено 18 Октомври, 2021 (Редактирано) Потвърждавам, помпите са две. Намират са в долу под десният фар точно до подкалника. Свалял съм го когато правих шумоизолацията. За да се стигне до там се сваля гумата и после кората. Кората може да се отвори и само на половина като се започне от пред. Всичко се вижда. по всяка вероятност някой е дръпнал буксата на моторчето за да не пръска на фаровете но е изключил моторчето за стъклото. Предполагам. Маркучето за задното стъкло всъщност си е като от медицинска система и тръгва от долу, вдига се по шасито и влиза в дясната колонка по тавана и отива до задното стъкло. Маркучетата бяха и различни на цвят. Всичко това по спомен го пиша от преди две години. Може колегата да има и проблем с бушон а не с моторчето защото бушоните за моторчетата май бяха различни. Редактирано 18 Октомври, 2021 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 45 #6 Отговорено 19 Октомври, 2021 Различни са бушоните, провери ги как са. Аз моя за пръскалките на фаровете съм го изключил. Дразни ме да ми пръска и цапа цялата предница, а и се съсипват по-бързо стъклата на фаровете от течността. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове