Petar.P 30 #1 Публикувано 2 Октомври, 2021 Привет на всички! Интересува ме дали някой е запознат със регулиране на клапаните на двигател K20Z2. Започнах да търся из нета, но не намерих нищо конкретно за двигател K20Z2. От както съм я взел съм минал около 40-50к км и не съм правил реглаж на клапаните. Масло сменям всяка година на около 8-9000 км. Няма проблеми, не гори масло. Колата е бензин 2.0 2006-та година! Ако някой има опит с К20Z2 моля да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #2 Отговорено 2 Октомври, 2021 #9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #3 Отговорено 3 Октомври, 2021 Преди 19 часа, Petar.P написа: Ако някой има опит с К20Z2 моля да сподели. Давам моя: intake(всмукателни):0.21-0.25 Регулирани на 0,24 exhaust (изпускателни):0,28-0,32 Регулирани на 0,30 Ето и снимка, със стойности те при мен, от преди реглажа и стойностите,на които са регулирани при реглажа. Това се прави при мен, със същия двигател К20Z2. Търси хора на "ТИ" с марката,а също погледни отново и сервизните ти препоръки! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #4 Отговорено 3 Октомври, 2021 (Редактирано) Преди 19 часа, s.s.d.d. написа: #9 Колега, можеш директно да линкнеш към мнението, горе вдясно при поредния номер има "Сподели публикацията": Успех с реглажа. Редактирано 3 Октомври, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petar.P 30 #5 Отговорено 3 Октомври, 2021 Благодаря за инфото колеги. Във сервизната история видях че е правен реглаж на първите 36000 км. След това няма инфо понеже колата не е била в гаранция и дори и да е правен може да не е отбелязано. Вчера се заслушах като я запалих и няма почукване на клапани. Реглажа ще се наложи да почака няколко месеца докато се прибера в България. Лека вечер и без аварийна! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове