emonai 35 #1 Posted August 24, 2021 Здравейте, скоро писах, че търся jazz- ка за жена ми. Попадна ми една 2009 г. На бордовия комп. Излиза следната аларма. Дали е нещо, което да ме притесни? И се чудя защо не са го изчистили? Далече съм от мисълта, че не е четена докато са я издокарвали за продажба. А и авто къщата не е от най- коректните като чета отзивите. Share this post Link to post Share on other sites
docev 347 #2 Posted August 24, 2021 По скоро -93° би ме притеснило след като се смени датчика , и не се оправи примерно. Докато не се прочете , боб само може да се хвърля. Share this post Link to post Share on other sites
emonai 35 #3 Posted August 24, 2021 (edited) Ха, не очаквах, че това е температура, но мисля, че градусите на мотора ги показва на таблото постоянно, а не на бордовия комп. Аз пък не снимах цялото табло. Edited August 24, 2021 by emonai Share this post Link to post Share on other sites
Terje 165 #4 Posted August 24, 2021 (edited) Понеже ми стана любопитно и се порових... та в упътването на jazz 2016 подобна картинка показва, че предстои регулярна проверка, а числото с този символ показва колко дни остават... 😆 Така че това не би трябвало да е проблем това изобщо. @emonai, изчезна ли този символ след запалването на колата, или след като е постояла известно време на контакт? Edited August 24, 2021 by Terje Share this post Link to post Share on other sites
emonai 35 #5 Posted August 24, 2021 (edited) Появи се, като страница от менюто на борд. Компа. Като прехвърлях си излизат другите страници (временен разход и ТНТ.) Като загасим и запалим излиза и може да се смени с друга инфо. Edited August 24, 2021 by emonai Share this post Link to post Share on other sites
Terje 165 #6 Posted August 24, 2021 Значи е точно това, просто трябва да се ресетне и ще изчезне от менютата. Share this post Link to post Share on other sites
Димитров 1 #7 Posted August 25, 2021 Здравей колега, това ти показва,че преди 93 дни е трябвало да се обслужи колата. Занули си го и няма да ти се показва. Share this post Link to post Share on other sites
emonai 35 #8 Posted August 25, 2021 Да явно, че днес отидохме да я купим и вече показваше -95 . Благодаря Ви, надявам се да Ви търся само за хубави неща! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Honda_Z 1179 #9 Posted August 26, 2021 @emonai напомням, че тука идеята е хората да влизат и да помагат, не (само) да търсят. За справка - всички колеги, които са Ви отговорили в темата. Иначе честито - ясно беше, че това е подминат срок за обслужване, и както са Ви писали, е можело да се нулира от менюто. 2 Share this post Link to post Share on other sites
emonai 35 #10 Posted August 27, 2021 Благодаря! Не разбирам забележката? Не завиждам на колегата, на който ще помогна за кола, в която за първи път влизам с много нови за мен неща. Например роботизирана трансмисия и табло, което не показва температурата на охлаждащата течност.Да ще потърся описание на автомобила и се надявам да си отговоря поне на елементарните въпроси. Като понатрупам опит сигурно и аз ще съм полезен на някой. На 19.05.2021 г. at 19:09, s.s.d.d. написа: Може и за свещи да е. Share this post Link to post Share on other sites