z1ggygo 0 #1 Публикувано 1 Юли, 2021 (Редактирано) Здравейте. Мотора има странен шум при работа, най-вероятно веригата е за смяна. Някой, който е сменял веригата може ли да сподели за марката на частите и ориентировъчна цена+труд. Благодаря. Редактирано 1 Юли, 2021 от z1ggygo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
n.dimov 4 #2 Отговорено 1 Юли, 2021 Оригиналните части са между 1100 и 1500 лв в зависимост дали ще сменяш наистина всичко. Преди 3 месеца получих няколко оферти за труд с оригинални части около 2500 лв, но майсторите не обясняват какво точно ще сменят. Просто казват всичко, а това означава за всеки нещо различно. Има капаче да проверка на обтегача и голямата веригата, при дясното колело. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z1ggygo 0 #3 Отговорено 1 Юли, 2021 Благодаря за отговоря. Може ли да снимаш това капаче ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #4 Отговорено 1 Юли, 2021 Тук се вижда къде е капачката. Лошото е, че не знам в какви граници трябва да е разпънат обтегача, за да е сигурно дали веригата е за смяна. Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z1ggygo 0 #5 Отговорено 2 Юли, 2021 Благодаря за видеото. Ако някой друг на скоро е сменял комплекта да сподели. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 470 #6 Отговорено 2 Юли, 2021 Преди 19 часа, Georgiev crv написа: Тук се вижда къде е капачката. Лошото е, че не знам в какви граници трябва да е разпънат обтегача, за да е сигурно дали веригата е за смяна. За дизела няма данни наистина. За бензина 2.4 ако не се лъжа до 15 мм е допустимо да излезе обтегача. Сменял съм верига с оригинална, крайната цена с маслото там някъде идва 2400-2500. При 200 лв само за хубаво масло. Има колеги, които са доволни и от някои афтърмаркет, на INA. Но аз нямам много доверие на афтърмаркета. Майстора ми също, каза че работи само с оригинал, иначе не става. Аз си поръчвах частите от япония, дойдоха ми със 100-150 лв по-евтино, с които си купих оригинална гарнитура на капака и семеринг на колянов вал. Питай ако нещо други те интересува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z1ggygo 0 #7 Отговорено 2 Юли, 2021 Ами общо взето е това. Комплект ангренажна верига с всичките неща (обтегачи и т.н.) от къде мога да видя цени? Водната помпа трябва ли да се сменя и тя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 470 #8 Отговорено 2 Юли, 2021 Оригинал от бултрако. Ако искаш ще ти дам сайтове и номера, но пада ровене и смятане на цени, мита ддс... После освобождаване от митница. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #9 Отговорено 3 Юли, 2021 Приятел сменя миналата седмица. Не оригинален комплект вериги и труд - 1250 лв. Като разбера марката, ще пиша. Имаше доста силен шум преди това - сега вече всичко е наред. Доволен е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #10 Отговорено 6 Юли, 2021 Ето това са сложили като марка. Колко е читаво не се знае. За сега двигателя работи перфектно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #11 Отговорено 7 Юли, 2021 Не е необходимо да се сменят всички части. Нека майстора прецени кое е за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове