kokodaf 266 #41 Отговорено 22 Февруари, 2009 Почти аналогичен случай - в населено място превишение на скоростта с 32 км над допустимимото, засечена с радар - акт , наказателно постановление и ... след разговор със служителката на гишето реших да не обжалвам във съда - аргумента според нея - до приключването на съдебното дело минава около година , а през това време ще е в сила последният документ - наказателното постановление . Или дилемата ми бе - около година /или само месеца минимум/ без книжка - заради бързината на съдебното производство , или един месец - по наказателното постановление .....Въпроса е - до започване на обжалването на наказателно постановление в съдебната инстанция шофьорската книжка при кой е - в КАТ или в мен. За талона е ясно ....Довода за изтъкване е , че са минали 4 месеца до връчване на постановлението - законният срок е 3 месеца , през които си презаверявах акта , както и ... неграмотно /законово/ написан акт - със странни съкращения на населеното място , допускащи многостранно тълкуване ...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #42 Отговорено 22 Февруари, 2009 Между другото този въпрос ме мъчи и мен. Ако през времето, което ще отнеме старта на делото ще съм без книжка, няма да има смисъл да се занимавам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #43 Отговорено 22 Февруари, 2009 Книжката се отнема след седемденевният срок от връчването,при случай,че не е обжалвано нак.постановление. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #44 Отговорено 22 Февруари, 2009 Не знам...има няколко спорни случаи на които съм бил свидетел.В смисъл засичане от радар,което не е придружено със снимка....остава в сферата на предположенията че са засекли точно теб.Само че ако наказанието беше "мъмрене пред строя" как да е.Но вс лучая става въпрос за точки и пари.Не мисля че водачите има вина за това че полицията не е оборудвана с необходимата техника за да няма спорни моменти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KOS_with_NOS 18 #45 Отговорено 22 Февруари, 2009 Радарите минават преглед през определен срок и имат стикер до датата до която са валидни. Ако са ви засекли с радар, който е със "изтекал срок" акта ви може много лесно да отпадне дори и да сте карали мнооооого над допустимото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #46 Отговорено 22 Февруари, 2009 Само да отбележа, колегата казва наказателно постановление. Пътят и начините за обжалване на едното и на другото са сходни но не идентични. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orcinus 0 #47 Отговорено 21 Май, 2009 Книжката се отнема след седемденевният срок от връчването,при случай,че не е обжалвано нак.постановление.Това не е вярно. Книжката се отнема НА МОМЕНТА с ВРЪЧВАНЕТО на Наказателното постановление и се връща обратно на собственика й ако в седем дневен срок обжалва връченото му НП. Виждам, че бъркате и нещо друго! Докато трае делото, ИМАТЕ право да си карате автомобила, тъй като книжката си е във Вас, а НП играе ролята на синия талон! Важното е всеки месец докато тече делото да ходите и да ви удрят по един печат с нова дата на НП.Колегата много добре го е метнала служителката на гишето в КАТ, та направо го е прецакала! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #48 Отговорено 21 Май, 2009 Колега, няма законово основание да се отнеме книжката, преди влизане на наказателното постановление в сила, тъй като до този момент постановлението няма как да породи правни последици. Тези последици ще възникнат само, ако същото не е обжалвано в срока или ако е, след потвърждаването му от съда.Това, че такава е практиката в КАТ съвсем не означава, че така е правилно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orcinus 0 #49 Отговорено 21 Май, 2009 Това, че такава е практиката в КАТ съвсем не означава, че така е правилно Не, това, че не си знаем правата и се оставяме в КАТ да пренаписват и измислят техни си правила, по-скоро е наш проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaplanet 0 #50 Отговорено 25 Май, 2009 Някой може ли да разясни, как в едно Наказателно Постановление може да санкционират за липса на Контролен Талон, след като отивам с Акта да получа Постановлението и Талона ?Единственото обясние е, че КАТ рекетират и измислят несъществуващи глоби. А на Постановлението пише, че не подлежат на обжалване глоби с размер до 50 лв. за отделно нарушение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gevrek 0 #51 Отговорено 10 Юни, 2009 Колеги помагайте Днеска ми написаха акт за неправилно паркиране по чл.98 ал.1 т.6 от ЗДП както и да е не бях виновен понеже не бях паркирал а просто спрял за 1 минута в близост до едно кръстовище където имаше още 100 коли.Някой ако е обжалвал акт от подобен характер до общинска полиция ще съм му благодарен да сподели. Все още съм в 3дневния срок за обжалване но не знам нито къде да отида да подам жалбата нито до кого !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blacksapphire 0 #52 Отговорено 10 Юни, 2009 Наказателни постановления до 50 лева глоба не могат да се обжалват !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #53 Отговорено 10 Юни, 2009 Колеги помагайте Днеска ми написаха акт за неправилно паркиране по чл.98 ал.1 т.6 от ЗДП както и да е не бях виновен понеже не бях паркирал а просто спрял за 1 минута в близост до едно кръстовище където имаше още 100 коли.Някой ако е обжалвал акт от подобен характер до общинска полиция ще съм му благодарен да сподели. Все още съм в 3дневния срок за обжалване но не знам нито къде да отида да подам жалбата нито до кого !!!Възражение / жалба - все тая / - до службата на актосъставителя, т.е. неговия шеф. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #54 Отговорено 13 Март, 2010 На мен пък току що ми писаха АКТ за много шум и вредни емисии, е така на око - без никакви уреди за замерване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cosmos 92 #55 Отговорено 13 Март, 2010 На мен пък току що ми писаха АКТ за много шум и вредни емисии, е така на око - без никакви уреди за замерване. Те наще полицай са роботизирани всичко на око правят и радар не им трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове