AzSum 185 #1 Публикувано 7 Юни, 2021 Здравейте, Уикенда пътувах и някъде правиха ремонт на пътя. Понеже кърпиха дупки по краищата на новоположения асфалт имаше смола/битум. Колата преди мен мина през него и в резултат на това ме опръска. Появиха се множество ситни черни точки от смола по фара,капака,бронята и предното стъкло. Ако някой колега се е сблъсквал с този проблем и има практически опит ще се радвам да сподели. Благодаря и поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
titi 3 #2 Отговорено 7 Юни, 2021 Аз съм чистил джанти здраво омазани с битум-с памучен или вълнен парцал напоен с нафта, стана бързо и без проблеми след това, но в твоя случай не знам да не матираш боята и фаровете. Пробвай на малко и не толкова видимо място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #3 Отговорено 7 Юни, 2021 ЦЪК>> 1 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #4 Отговорено 7 Юни, 2021 Пробвай с бензин и мек плат, може би памучен. По-скоро го почисти, защото после засъхва. Може би и, ако я понапече слънцето колата ще стане по- лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #5 Отговорено 21 Юни, 2021 Да дам обратна връзка и да благодаря на @mysticchannel за препарата на Ma-Fra. Хора, това нещо изчисти превъзходно смолата. Изключително ефикасен препарат! Дори някакви клони бяха охлузили колата и минах върху следите им да видя какво ще стане, но утре ще видя резултата. Но за битума това е решението ! 4 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #6 Отговорено 23 Юни, 2021 В допълнение искам да споделя, че след като третирах с препарата и следи от клони по боята ,то те избледняха. Не изчезнаха напълно, но със сигурност станаха по-бледи. Все пак препарата не е предназначен за това, но реших да експериментирам.При малко свободно време ще ги мина още веднъж. Поздрави! А. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #7 Отговорено 9 Юли, 2021 Ами няма да е зле и да си подадеш оплакване някъде или да заведеш щета, ако имаш каско. И на мен ми се случи веднъж, нито бяха сложили конуси, нито нищо, битума не се вижда и аз , прас, през него в колона с всички останали.... Това съвсем на нищо не прилича! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #8 Отговорено 9 Юли, 2021 По принцип си прав, но това го забелязах след 300 км и вече я камилата, я камиларя. А и за препарат решаващ проблема за 10 лв хич не ми се занимава със застрахователи. Повече ме дразнят драскотините от врати на паркинга и някоя умишлена драскотина от комплексар. Там нямам решение още. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #9 Отговорено 9 Юли, 2021 16 minutes ago, AzSum said: Повече ме дразнят драскотините от врати на паркинга Защитно фолио? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #10 Отговорено 9 Юли, 2021 Не съм наясно с фолио-то.Виждам разни детайлинг фирми вече слагат на далеч по-скъпи коли, но не знам повече. А и трябва да се премахнат вече появилите се драскотини.Но ми даваш идея.Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6133 #11 Отговорено 9 Юли, 2021 Фолирането помага и срещу лични дребни щети. Охлузил си бронята - и да е поддала, се връща в изходно положение, но е ожулена до грунд, а на фолираната просто се подменя фолиото и няма бояджии или разлика в цвета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове