CivicPrelude 1 #1 Публикувано 24 Април, 2021 (Редактирано) Здравейте, имам Civic VI B16A2.Въпроса ми е може ли да се направи настройка да прави ефекта ''пуканки'' като върна една предавка надолу да припуква, или като давам газ и си махна крака да припуква, като пуканки. Обаче, къде трябва да отида, и колко струва тази щуротия? Идеята ми е да си запазя двигателчето, стоково. Отзад съм с генерация на 76мм.Благодаря предварително! Редактирано 24 Април, 2021 от CivicPrelude 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 25 Април, 2021 Това с пуканките.... Как го измисли? https://www.megaparts.bg/news/1518543869 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #3 Отговорено 25 Април, 2021 Значи взимаш и ми продаваш колата за 2500лв. и за тия пари си купуваш царевица за пуканки, ръгаш у микровълновата и си готов. 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #4 Отговорено 30 Април, 2021 Ами имаш два варианта, като тук лаунч контрола няма нищо общо. Вариат 1 е като на Jaguar F type, при отнемане на газта се впръсква малко количество фориво в гърнетата което се възпламенява от температурата , вариант две като някои модели на Ford, звука да е от говорител в колата. А смисъл колко има.........!? 😁 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fuu 4 #5 Отговорено 14 Май, 2021 (Редактирано) На запад на това му викат Pops and Bangs или Burble. Не е точно ланч контрол. Та този ефект идва от неизгоряло гориво в цилиндрите, което минава през генерацията и се самозапалва в нея от температурата. Трябва ти ремап на компютъра(или дето му викаха чип тунинг преди), общо взето се задава много закъснение на запалването на свещите в момента когато си пуснал газта/ в целия диапазон от обороти или в първата колона на мапа, ето пример: (тук в таблицата на запалването вертикално са ти оборотите, хоризонтално - колко е натисната газта) Но ако тръгнеш да ремапваш компа така или иначе го ремапни за малко повече коне, ако имаш добър интейк и с тази широка генерация може и 15-20 коня да вдигнеш. Тук сигурен ли си че цялата ти генерация е на 76мм или е само накрайника на гърнето? И не на последно място за цената - скъпо е, няма да стане за 50-100лв. (може би даже ще ти трябва друг компютър p28 и hondata s300/flashpro). И все пак ако решиш - ето: https://www.youtube.com/results?search_query=tune+for+pops Редактирано 14 Май, 2021 от nikolay1443 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове