xrinik94 7 #1 Публикувано 7 Април, 2021 Здравейте, вчера имах посещение в сервиз в който си харесах услуги за проверка на катализатор и реглаж на преден и заден мост. Обадиха ми се и ми казаха, че са направили реглаж, проверили и катализатора, но резултата показал, че е задръстен на около 90%. Предложиха ми услуга carbon cleaning/водородно почистване за 1 час, съгласих се. След шофиране вчера и днес обаче забелязах, че показването на моментния разход става със забавяне от порядъка на секунда и половина от натискането/отпускането на педала, като преди това мигновено се отчиташе на екрана. Сблъскъвали ли сте с подобен проблем, мнения от какво може да е, какво трябва да се погледне, пипне ? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #2 Отговорено 8 Април, 2021 (Редактирано) И при мен моментния разход идва с леко забавяне. Аз не виждам как мигновено може да ти го изчисли, още преди да е "тръгнала" колата, след като настъпиш педала. Мисля, че е нормален известен delay. Да попитам.. След процедурата на водородното почистване, на колко % ти е запушването на катализатора сега? Редактирано 8 Април, 2021 от Ceco85 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xrinik94 7 #3 Отговорено 8 Април, 2021 Ами примерно на този клип ако се заслуша човек внимателно кога подава и отнема газ ще забележи, че доста бързо се отчита. А за второто измерване ми казаха, че се правело след почистването + като се изразходил пълен резервоар с бензин с една добавка която ми дадоха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #4 Отговорено 8 Април, 2021 Според мен и тук има забавяне, защото в момента, в който настъпиш, разхода ще е на макс независимо, че колата е на 4К оборота, а той всъщност се напълва чак, като колата стигне 6-7К оборота. Кажи си впечатленията после, като замериш запушването на катализатора и дали си заслужава водородното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6170 #5 Отговорено 8 Април, 2021 Не че бавно реагира, а бавно се пълни и спада статус бара, което е странно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xrinik94 7 #6 Отговорено 8 Април, 2021 Бавното запълване и спадане явно е нормално, при мен винаги е било така. Но забавената реакция на статус бара ме учуди, интересно дали нещо от електрониката може да се регулира/коригира ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1267 #7 Отговорено 8 Април, 2021 Той този на клипа е егати мазохиста на автомата и мотора и после пипа ми маслото. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове