mkoev 1 #1 Публикувано 22 Март, 2021 (Редактирано) Здраейте колеги, Вчера установих, че сам ми откраднали катализатора докато колата си стои паркирана до нас. Тръбата си виси и се подават кабелчета, свети check engine :(( Колата е Сивик 2004, 1.6, 110к.с. Въпросът ми е някой имал ли е подобен проблем и какви са стъпките за оправянето му. Казаха ми за резонаторно гърне, че може да се сложи. Това ще направи ли колата много по-шумна? Ще има ли проблем минаването на преглед? Редактирано 22 Март, 2021 от mkoev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6132 #2 Отговорено 22 Март, 2021 Кофти случка. Напиши в търсачката на форума "катализатор" и ще ти покаже теми за това, както и такива с решение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mkoev 1 #3 Отговорено 22 Март, 2021 (Редактирано) Мерси колега, но това го направих още сутринта. Повечет мнения са да се сложи гърне като някои споменават и за алтернативни/неоригинални катализатори. В Ebay.co.uk намерих такива алтернативни, коити са между 60 и 80 паунда. В България или поне в Румъния няма ли такива алтернативни марки? Ето нещо такова намерих в ebay: https://www.ebay.co.uk/itm/Catalytic-Converter-Type-Approved-fits-HONDA-CIVIC-Mk7-1-6-01-to-05-BM-Quality/333096699947 Редактирано 22 Март, 2021 от mkoev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #4 Отговорено 22 Март, 2021 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WingMan 164 #5 Отговорено 22 Март, 2021 Моя го бяха изтърбушили. Отидох тук (понеже гледам си от варна) и ми сложиха нов керамичен за 160лв. Колата мина канал в кат без проблем. С новите закони по-добре сложи катализатор. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mkoev 1 #6 Отговорено 22 Март, 2021 Здравейте момчета, мерси много за бързия отговор. На колегата DDimitrov даже сутринта му писах на лични, защото видех, че е от Варна и скоро са го търбушили. @WingMan, мерси много. И аз съм по-навит да сложа неоригинален , че да ми е мирна главата с тия новите закони. Чакам срядата да видя дали на моргата ще имат катализатори и ако нямат ще гледам с тия керамичните. Мерси много. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове