a.aleksandrov 23 #1 Публикувано 23 Февруари, 2021 (Редактирано) Здравейте, има ли някой идея от къде мога да намеря въздуховода от въздушния филтър към турбото, тъй като моя е сцепен. Оказа се проблем, понеже не го открих в по-големите вериги за авточасти. Звънях поне в 20 морги и навсякъде казват, че е продаден. Става въпрос за ЦРВ 2007г. дизел, 140 к.с. Редактирано 23 Февруари, 2021 от a.aleksandrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #2 Отговорено 24 Февруари, 2021 Колко е сцепен, качи снимка. Това е пластмаса и успешно се лепи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.aleksandrov 23 #3 Отговорено 24 Февруари, 2021 Мислех временно да го залепя с изолирбанд понеже ми предстои едно пътуване, но както се казва не ми се иска да стане временно за постоянно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #4 Отговорено 24 Февруари, 2021 (Редактирано) Не е ли гумена тази гофра? Но все пак може да я залепиш, там няма налягане, а има вакум, така че ще изкара дълго време. Купи си етилов спирт от аптеката ,Момент Универсал и Локтайт онова гъвкавото моменто лепило. Почисти хубаво с памучни тампони, докато тампона не остава чист при забърсване. Слагаш от Локтайта в цепкта и около нея и притискаш докато се залепи, след това хубаво пълниш с Момента между двете гънки, оставяш го да дръпне и накрая с изолирбанда омотаваш, така че да направиш мост между двете гънки и забравяш за проблема. Редактирано 24 Февруари, 2021 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1847 #5 Отговорено 24 Февруари, 2021 (Редактирано) Внимавай с изолир банда и с лепилата, че си смуче доста и може да стане беля. Когато на мен ми се беше сцепил, точно това направих и то с хубав и широк изолир банд, да може да хваща две ребра, а после и със силикон отгоре - за докато намеря здрав. Добре че го намерих бързо за 10-на дни, че при смяната му, видях че единия слой на изолир банда, беше засмукан доволно през цепката и щеше да отиде където не трябва, крепеше се на магия. От температурата на двигателя и вибрациите, лепилото на изолир банда става лигаво, започва да изпуска и тръгва .... а го бях направил доста прилично и изглеждаше вечно. п.п. Колата ти, с тази цепка е като спъната , особено на по-високи скорости - нали? Редактирано 24 Февруари, 2021 от Emicha 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6043 #6 Отговорено 25 Февруари, 2021 Там си е доста голямо подналягане, да не говорим че на мотора му е по-лесно през цепката, а не през филтъра да смуче. А ефекта на нефилтрирания въздух от коша също не е за подценяване, ако се размести бандажа. Off Topic На 1 тех. обслужване в казармата, на една от Т-55-иците и бяха метнали тениска на всмукателните колектори (докато чистеха филтъра). Наложи се да преместим танка и като запали мотора си я всмукна и я изкара на сажди през ауспуха, ама онова е довоенна технология и му дрема на фара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #7 Отговорено 25 Февруари, 2021 Според мен няма да има проблеми ако го залепи така както съм описал, но ако иска нов ето http://www.dbk-dimitrov.com/въздуховод-honda-cr-v-fr-v-ho-043a Moже да потърси и в моргите, но трябва добре да се огледа, за да не се окаже, че след 3-тата смяна на филтъра ще се случи същото. Също така е добре подобни гумени съединения да се пръскат редовно със силиконов спрей, така се поддържа еластичността на материала и се пази от напукване. Но каквото и да прави, трябва да го направи час по-скоро, защото в момента му смуче боклуци от цепката и това не е добре нито за турбото, нито за двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.aleksandrov 23 #8 Отговорено 25 Февруари, 2021 Определено за момента ще бъде залепено, за да не смуче боклуци,тъй като предстои едно пътуване 350 км, а после ще видим. Изобщо не ми се дават 150 лв. за оригинален. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1847 #9 Отговорено 25 Февруари, 2021 Значи са го вдигнали с 30лв. Преди години, когато на мен ми трябваше беше 120лв. и аз така реагирах. Ама намерих втора употреба за около 50лв. (по спомен) и го взех, като предварително го силиконирах , точно там където се цепи- точно като на твоята снимка. Все още държи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове