doktotra 19 #1 Публикувано 30 Януари, 2021 Здравейте, колеги! Купих колата с радил на kenwood, но не хваща станции на радиото. Само пръщи, а антената не излиза. Не ми е важно радиото, понеже почти не слушам радио но понякога като ми се прислуша няма как. Някой сблъсквал ли е с моя проблем? И има ли шанс оригиналната антена да не е съвместима с kenwood-a? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #2 Отговорено 30 Януари, 2021 Тази антена лови, само ако е извадена. Откъм съвместимост - буксата за радиосигнала на антените е стандартна - не виждам какво по-различно би могло да има. Трябва обаче да има и "+" сигнал, което радиото подава, когато е включено, за да знае и антената кога да излезе и кога да се прибере. Така че или няма подаден сигнал от радиото към антената кога да се отвори, или механиката на антената е повредена. Аз такъв казус имах преди 16 вече години. И при мен повредата беше в един пластмасов ремък, който се беше скъсал. Няма оправяне. Вариантите са няколко: Изваждаш антената на сила и я оставяш така. И да я счупят - по-зле от това не може да стане. Може да си купиш и проста телескопична антена, която се вади на ръка. Може да си купиш и друга лепяща се или каквато и да било антена. Има и вътрешни, които се слагат на стъклото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #3 Отговорено 30 Януари, 2021 И аз на моята няколко пъти и ремонтирах ремъка, но изкарваше месеци. Накрая ми писна и я махнах (су се маторя) и си сложих вътрешна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #4 Отговорено 30 Януари, 2021 А как мога да я извадя ръчно за да тествам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #5 Отговорено 30 Януари, 2021 Първо разтвори тапицерията на заден ляв калник (в багажника) и виж дали кабелите и са включени. Ако е блокирала но пластмасовата и рейка е здрава - трудна работа, но ако е скъсана - дръпни я наторе за пъпката отторе, която се вижда в гнездото на калника. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doktotra 19 #6 Отговорено 30 Януари, 2021 Благодаря утре ако не вали ще пробвам да видя дали всичко е включено и ако е ще се опитам да я издърпам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drink_master 0 #7 Отговорено 25 Март, 2021 Аз моята я купих 2014 с някаква неподвижна афтърмаркет малка поставена там - не хващаше нищо. След което пробвах с разни електрически - работеха но бяха слаби. Намерих си една оригинална втора ръка - поставих я работеше перфектно и беше много силна. На магистралата до Ботевград - горе на високото хваштах някакви румънски станций (което си е доста далеч). Изкарах с нея 4-5 години и се счупи жилото вътре. Търсих не намерих друга втора ръка. Тогава едни приятели ми казаха че се продават универсални такива, намерих я лесно на много места се продават. Беше към 40-50лв. Ако всичко ти е наред вързано и не ти работи не се занимавай. Вземи си такава, почти 1:1 с ориналната е и си бачка екстра. Аз съм вече може би 2-3 години с такава. Слага се много лесно и всичко си има в комплекта - само 1-2 неща трябва да пипнеш (маркучето си сложи от твоята понеже това в комплекта е по късо и буксата от твоята трябва да си я вършеш на новата). Има си накрайници разлини всичко - ако имаш нужда от съдеиствие пиши. Щях да ти кажа къде съм я купил но виждам че си от Бургас. Бързо търсене в нета и ми излезе веднага: avto.bim.bg/Avtomatichna-elektricheska-antena-s-nakrainici_pr53936.html - ето това е антената, да я видиш просто, ако си я намериш някъде при вас по-тънко още по добре. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове