Jump to content
doktotra

Не работеща антена

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Купих колата с радил на  kenwood, но не хваща станции на радиото. Само пръщи, а антената не излиза. Не ми е важно радиото, понеже почти не слушам радио но понякога като ми се прислуша няма как. Някой сблъсквал ли е с моя проблем? И има ли шанс оригиналната антена да не е съвместима с kenwood-a?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази антена лови, само ако е извадена. Откъм съвместимост - буксата за радиосигнала на антените е стандартна - не виждам какво по-различно би могло да има. Трябва обаче да има и "+" сигнал, което радиото подава, когато е включено, за да знае и антената кога да излезе и кога да се прибере. Така че или няма подаден сигнал от радиото към антената кога да се отвори, или механиката на антената е повредена. Аз такъв казус имах преди 16 вече години. И при мен повредата беше в един пластмасов ремък, който се беше скъсал. Няма оправяне.

 

Вариантите са няколко:

 

Изваждаш антената на сила и я оставяш така. И да я счупят - по-зле от това не може да стане.

 

Може да си купиш и проста телескопична антена, която се вади на ръка.

 

Може да си купиш и друга лепяща се или каквато и да било антена. Има и вътрешни, които се слагат на стъклото.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на моята няколко пъти и ремонтирах ремъка, но изкарваше месеци. Накрая ми писна и я махнах (су се маторя) и си сложих вътрешна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как мога да я извадя ръчно за да тествам?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо разтвори тапицерията на заден ляв калник (в багажника) и виж дали кабелите и са включени. Ако е блокирала но пластмасовата и рейка е здрава - трудна работа, но ако е скъсана - дръпни я наторе за пъпката отторе, която се вижда в гнездото на калника.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Благодаря утре ако не вали ще пробвам да видя дали всичко е включено и ако е ще се опитам да я издърпам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моята я купих 2014  с някаква неподвижна афтърмаркет малка поставена там - не хващаше нищо. След което пробвах с разни електрически - работеха но бяха слаби. Намерих си една оригинална втора ръка -  поставих я работеше перфектно и беше много силна. На магистралата до Ботевград - горе на високото хваштах някакви румънски станций (което си е доста далеч). Изкарах с нея 4-5 години и се счупи жилото вътре. Търсих не намерих друга втора ръка. Тогава едни приятели ми казаха че се продават универсални такива, намерих я лесно на много места се продават. Беше към 40-50лв.

Ако всичко ти е наред вързано и не ти работи не се занимавай. Вземи си такава, почти 1:1 с ориналната е и си бачка екстра. Аз съм вече може би 2-3 години с такава. Слага се много лесно и всичко си има в комплекта - само 1-2 неща трябва да пипнеш (маркучето си сложи от твоята понеже това в комплекта е по късо и буксата от твоята трябва да си я вършеш на новата). Има си накрайници разлини всичко - ако имаш нужда от съдеиствие пиши.

 

Щях да ти кажа къде съм я купил но виждам че си от Бургас. Бързо търсене в нета и ми излезе веднага:

 

avto.bim.bg/Avtomatichna-elektricheska-antena-s-nakrainici_pr53936.html - ето това е антената, да я видиш просто, ако си я намериш някъде при вас по-тънко още по добре.

 

Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...