Limon y Sal 5 #1 Публикувано 20 Януари, 2021 Здравейте колеги, Отскоро започна да пали трудно при студен двигател - припалва веднага при завъртане, но угасва и така 2-3 пъти. След това заработва, но на слух на 3 цилиндъра, и тресе. Чекът започва да мига. Като потегля, след 100 - 200 метра се оправя, чекът спира да мига, и след това пали нормално. Сложих кламера и показа грешки 1, 67 (нея си я имаше и преди) и 71/2/3/4. Друга особеност, която също си я имаше и преди е, че когато е вървяла (полутопла), трябва да върти, за да запали. На студено пали (когато пали 😁) от четвърт оборот. Моля за съвет! Благодаря и безаварийно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 20 Януари, 2021 (Редактирано) Може да е бобина ,комутатор,свещи сменял ли си ,ако да какво сложи. Хубаво е и кабелите да се видят. ** редакции от модератор ** Редактирано 21 Януари, 2021 от dindin Отново ненужен назидателен тон 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AtsokOld 18 #3 Отговорено 21 Януари, 2021 (Редактирано) Off Topic На 20.01.2021 г. at 16:07, CARPERA написа: Закарай я на майстор. ... CARPERA, Мислиш ли, че питащият не се досеща за закарването на майстор? С какво помагаш с това насочване към майстор? Нали за това е форумът - за да може да си решим проблемите сами. п.п. Като ти чета постовете - иди там, иди другаде, иди на майстор ... : ) Редактирано 21 Януари, 2021 от dindin 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #4 Отговорено 21 Януари, 2021 (Редактирано) Off Topic Има проблеми които не можем да решим сами,искат сервиз. Ти с какво помогна в твоя пост на колегата.?????????? Редактирано 21 Януари, 2021 от dindin 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AtsokOld 18 #5 Отговорено 21 Януари, 2021 (Редактирано) Off Topic Ако ме мога да помогна си мълча, а не да го пращам на майстор! Редактирано 21 Януари, 2021 от dindin 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #6 Отговорено 21 Януари, 2021 (Редактирано) @AtsokOld, @CARPERA От сега казвам да не продължавате (ако искате на лични давайте). @CARPERA Владо, имаш уникалният шанс да помогнеш на колега, който кара същата кола. @Limon y Sal71/2/3/4 са ти misfire на цилиндрите. 1 уж ламбда, 67 уж катализатор но не съм сигурен на 100%. Сигурен си, че е грешка 1, а не 10, нали? Бих ти казал да си прегледаш ламбдата/ламбдите, но при студен старт те изобщо май не трябва да играят. Не кискам да гадая, колегите да казват. Редактирано 21 Януари, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #7 Отговорено 21 Януари, 2021 (Редактирано) @dindin много добре виждам грешките,и това не се оправя в гаража пред блока. Грешките трябва да се прочетат от читав софт,и тогава да се предприеме нещо. Инфото което е дал колегата само може да гадаем. Това са грешките Редактирано 21 Януари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Limon y Sal 5 #8 Отговорено 21 Януари, 2021 Дотук ясно... Мога ли да питам още нещо? 🤨 Положението е следното - след като двигателя се развърти, вече не прави този номер. Случва се само сутрин на студено. На мен логиката ми подсказва, че е нещо, свързано с горивото или EGR. Продухва се и тръгва на третия опит, тресе и като потегля, след 100 - 200 м се оправя. После може 10 пъти да спирам и паля, вече не прави този номер. Какво е мнението на знаещите? Дали да почистя първо този гаден клапан? Поздрави и моля за съвети. Майстори в София няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #9 Отговорено 21 Януари, 2021 Газова има ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #10 Отговорено 22 Януари, 2021 (Редактирано) Кога за последно регулира клапаните. Какво си решил да чистиш можеш ли да кажеш къде се намира. Един от проблемите може да е недостиг на гориво правилно мислиш,смени горивния филтър когато сменях моя от него изтече вода и чернилка. Редактирано 22 Януари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Limon y Sal 5 #11 Отговорено 22 Януари, 2021 Намира се някъде по двигателя 😀 Има си книжки, ще чета. Горивния филтър не съм го пипал, ще го видя и него... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #12 Отговорено 22 Януари, 2021 (Редактирано) Първия ми въпрос беше кога за последно регулира клапаните.Проверявани ли са изобщо. Виж си точно грешките и ги отстрани. EGR клапън няма,но е хубаво да прочетеж тези книжки.😁 Редактирано 22 Януари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове