Todorov1914 4 #1 Публикувано 26 Декември, 2020 Сутрин имам при запалване едно стържене или така да го нарека странен звук, но това е в седмицата 1 път са се случи, може и по рядко, колата е 1.8 150к.с 2008г, четох, че това едва ли е бендикс, а някакъв VTV актуатор? Някой запознат ли е с тоя актуатор, сменяли ли сте такова нещо и ако да откъде го поръчахте, понеже в Интернет написах и дори не ми излязоха цени от България. Опасно ли е така да се кара колата или ако ги прави толкова рядко не е опасно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 797 #2 Отговорено 26 Декември, 2020 Зависи от стърженето, аз съм чувал подобно стържене от бендикс/стартер при по-стари коли, които нямат защита, като задържиш повече на стартер, след като вече двигателя е запалил, но при проблемен такъв, може да се проявява и по време на палене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #3 Отговорено 26 Декември, 2020 (Редактирано) Какво е VTV Actuator? Чичо Гошо не е чувал за такова. Какъв точно е звукът? Ако може дай видео. По принцип да: преди 7 минути, Rakeem написа: може да се проявява и по време на палене. МоЙто CR-V е старо. Бендикса му "стърже" откак го имам - 5г. Не ми се занимава, и не ми пречи. Това стържене се получава при клеясал бендикс, не се връща веднага след запалване. На предишното ми CR-V 1 съм го свалял, чистил, гресирал, и спря да стърже. Редактирано 26 Декември, 2020 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #4 Отговорено 26 Декември, 2020 VТC Актуатор, обърках по нагоре Ето това е, почти същото е и коментарите отдолу пишат за някакъв Vtc Актуатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #5 Отговорено 26 Декември, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 797 #6 Отговорено 26 Декември, 2020 За това трябва да се чуе от майстор наживо, защото така нареченото VTC e горе на разпределителния вал, а стартера долу ниско и няма как да се обърка откъде идва това стържене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #7 Отговорено 26 Декември, 2020 Не се чува много добре от клиповете. И все пак, звукът от стържещ бендикс е коренно различен от този на двата клипа. От бендикса се чува метачно стържене от недобре зацепени зъбни колела. Стърженето от бендикса започва в момента, в който двг запали. Стърженето на клиповете май започва още преди да е запалил двг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #8 Отговорено 28 Декември, 2020 Моята също стърже когато пали при ниска температура. Според народа всичко е наред и мога да си карам така. Преди 3 години я оставих за смяна маслото на скоростната кутия и казах да го погледнат. Казаха, че бил наред и го гресирали. Следващата зима пак стържеше. Предполагам, че даже не са го гресирали. В общи линии карам с това 6 години и няма приблем, но е досадно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове