CivicPrelude 1 #1 Публикувано 6 Декември, 2020 Здравейте пичове! Днес се регистрирах, и бих желал за мнение. Карам Honda Civic 6 B16A2 160 к.с. и 2-та маншона на кормилната рейка са малко скъсани напукани.. Хидравличната течност спада от max до min, за 1 месец.. То е елементарно да се сменят, аз мога и сам но нямам подемник.. Въпроса е колко струва в сервиз, да я качат на подемник и просто да ми сменят 2-та маншона (аз съм си ги купил)? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 797 #2 Отговорено 6 Декември, 2020 Няма как да губиш хидравлична течност поради скъсани маншони, тяхната роля е да пазят от прах и мръсотия, и нямат контакт с течността. Ако маншоните са омаслени, то губиш течност от уплътненията на пръта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #3 Отговорено 6 Декември, 2020 Намери наистина от къде губиш течността, сменяна ли е изобщо там. Ако не е виждала там нова течност то там вече нямаш масло е нещо което скапва уплътненията и всичко по пътя си. Първо локализирай теча. Ето тук споменават че има такъв такъв сервиз на самообслужване в София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6121 #4 Отговорено 6 Декември, 2020 Смяната им не е много време, тоест скъпа, но че разкачат накраъниците и после трябва да минеш и реглаж на предницата за сходимост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivicPrelude 1 #5 Отговорено 6 Декември, 2020 Just now, ceco_accord said: Смяната им не е много време, тоест скъпа, но че разкачат накраъниците и после трябва да минеш и реглаж на предницата за сходимост. Да, лесно е 10 мин. Ориентировъчна цена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #6 Отговорено 6 Декември, 2020 (Редактирано) Не знам дали има значение в кой град е, но на мен ми искаха 20 лв за смяна на единия + цената на самия маншон. Отказах,защото сметнах,че мога и сам. Смених го без подемник - вдигната на крик и подсигурена с масивно дървено трупче,но си е неудобно. В крайна сметка 14 лв маншон "Spidan" + 10 лв (нямаше нужда) реглаж преден мост. Редактирано 6 Декември, 2020 от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivicPrelude 1 #7 Отговорено 6 Декември, 2020 Just now, Niko2Niko said: Не знам дали има значение в кой град е, но на мен ми искаха 20 лв за смяна на единия + цената на самия маншон. Отказах,защото сметнах,че мога и сам. Смених го без подемник - вдигната на крик и подсигурена с масивно дървено трупче,но си е неудобно. В крайна сметка 14 лв маншон "Spidan" + 10 лв (нямаше нужда) реглаж преден мост. Колега, какви са тези евтини цени.. Тук в софия ми искат 50 лв за смяна без машношите. и 40 лв регулаж само преден мост.. На мен не ми се занимава да я вдигам на крик защото нямам място да махна кормилния накрайник, имам но е много неудобно.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #8 Отговорено 6 Декември, 2020 Колега ти видя ли моя пост отиди в сервиз на самообслужване колега е писал Quote Аз съм ползвал няколко пъти такъв сервиз в Овча Купел (София) и не го правя с цел икономия на пари, а защото мога в удобно за мен време да сменя износените части (сменял съм от накладки до съединител и демпферен маховик). Чувствам се доста по-спокойно като знам какво съм направил по колата си, отколкото някой квартален майстор. Имам пълно доверие и на два сервиза в София, но вече взех да си спестявам разправиите и времето покрай вкарването и изкарването на колата от там. ще ти я дигнат ще ти дадат инструменти,и сменяй на воля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #9 Отговорено 7 Декември, 2020 (Редактирано) Тез "евтини" цени са у наше село (Асеновград). Не виждам как 20 лв. е евтино за това което конкретно се прави,но ... това е явно минимума - цените са такива или по-скоро бяха такива, ако държиш ще попитам пак.Не мога да дам гаранция за работата им.Примерно за смяна на амортесьор -20 лв/бр ,смяна задни тампони големи 40 лв/бр. Смяна дискове и накладки +смяна на спирачна течност+ ревизиране на спирачните апарати от които единия беше ремонтиран всичко около 120лв. (само труд +ремонтния комплект за спирачния апарат). За реглажа съм почти на 100 % ,че беше 20 лв на мост (преден или заден). Не знам дали е евтино,но не е и скъпо.Едва ли ми намалят цените,защото ме харесват или съм красив ,умен и симпатичен или нещо подобно.😀 Редактирано 7 Декември, 2020 от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivicPrelude 1 #10 Отговорено 18 Декември, 2020 Благодаря, на всички за помощта. Накрая отидох при едно приятелче с гараж, закачих си я на подемника и сам си смених маншоните, после само минах на реглаж и колата спи 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове