KostaV 7 #1 Публикувано 2 Декември, 2020 Здравейте, Някой правил ли е вече голямо обслужване, което се прави на 120 000 км? Аз днес оставих колата си в Бултрако, за да го направят (правя го на 98 000км). Знаете ли какво се сменя и какво ще правят на колата? Аз до колкото знам се сменят филтри (+горивен), масло (+ масло скоростна кутия - моята кола е с ръчна скоростна кутия), свещи. Поздрави, Коста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #2 Отговорено 2 Декември, 2020 Забравих да каза, че хората от Бултрако бяха доста мили и ми дадоха заместващ автомобил - Хонда Джаз - 2019 година срещу 25лв на ден, което си е оферта 😊😊😊 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3 Отговорено 2 Декември, 2020 Щом колата ти е в гаранция, ще сменят каквото и се полага и ще го пише в документа, който ще ти дадат при вземането. Друг е въпросът дали ще я обслужат като за 120000км, при положение че е под 100К, но ако така сте се уговорили, би трябвало да го сторят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #4 Отговорено 2 Декември, 2020 Ами тя колата влиза и за боя, както и за гаранционно отстраняване на дефект по шибидаха/люка (колата е спорт +). Та се разбрахме да направят всичко - обслужването на 120к км + боя + отстраняване на това с шибидаха. Ако има други собственици на Сивик Спорт + или на Сивик с шибидах - нека да си погледнат уплътненията - при мен уплътнението което се вижда отвън е някак пропаднало, което позволява да се събира вода: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #5 Отговорено 2 Декември, 2020 Tрябваше да ги питаш, така им даваш голям картбланш за хиляди левове( масла, филтри, антифриз, свещи, ремъци, дискове/накладки). Боята заради щета ли е или и тези сивици страдат от некачествената боя на Хонда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #6 Отговорено 2 Декември, 2020 Питах ги, но те ми казаха, че са много неща и ми изброиха нещата, които писах тук. Боята е по каско и мога да кажа, че е тънка като хартия - буквално всяко камъче което удари лака и боята прави дупка (колата ми е бяла и цялата предна част е на дупки). Много тънка ми се струва боята на старта ми хонда (8ма генерация) беше много по-различно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #7 Отговорено 2 Декември, 2020 Ясно, пиши после какво точно са ти сменили и колко е сметката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #8 Отговорено 2 Декември, 2020 Сметката ми казаха, че ще е около 1600 лв., после ще пиша какво точно са сменили и каква е точната сума. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #9 Отговорено 14 Декември, 2020 Здравейте отново! Голямото обслужване на моята хонда е направено. Смениха ми: -Масло двигател -Масло скоростна кутия (ръчна скоростна кутия) -Антифриз -Спирачна течност -Филтри (всички филтри) -Регулираха ми клапаните -Смяна на горивен филтър - трябва да на всеки 120 000км да се сменя този филтър, като се сменя и горивната помпа и още други неща в резервоара (само филтъра и помпата са около 600лв.). Отделно боядисаха няколко детайла (по каско). Поздрави, Коста 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #10 Отговорено 14 Декември, 2020 Преди 4 часа, KostaV написа: Здравейте отново! Голямото обслужване на моята хонда е направено. Смениха ми: -Масло двигател -Масло скоростна кутия (ръчна скоростна кутия) -Антифриз -Спирачна течност -Филтри (всички филтри) -Регулираха ми клапаните -Смяна на горивен филтър - трябва да на всеки 120 000км да се сменя този филтър, като се сменя и горивната помпа и още други неща в резервоара (само филтъра и помпата са около 600лв.). Отделно боядисаха няколко детайла (по каско). Поздрави, Коста Ехе, колега доста скъпо ми се вижда за тоя горивен филтър 600лв? Толкова ли е трудна смяната или просто частите са скъпи? Отделно какво масло ти сложиха за скоростната кутия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostaV 7 #11 Отговорено 14 Декември, 2020 600 лв. е само частта.. труда е отделно ... Казаха - филтъра и горивната помпа се сменят на всеки 120 000км. Аз поразпитах след това и се оказа, че на повечето други марки го дават по същия начин, но много хора (особенно в България не го правят). Като цяло и на мен не ми се даваха толкова пари, но да прецакам година и половина гаранция за 600лв... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове