backstage1978 0 #1 Публикувано 30 Ноември, 2020 Здравейте. Имам роубар с два фара по средата. Някой може ли да каже кой е правилният начин да ги свържа да светят? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #2 Отговорено 1 Декември, 2020 С реле, което трябва да му хванеш ток от правилното място. Отпред има бушонно табло, до акумулатора. Там мериш и си избираш +. С тънък проводник до ключето в купето и по-стабилни праводници до лампите. Не е трудно стига да имаш идея от токове. Тъпо е да прекарваш дебели жици за големи ключове из цялата кола, а за тези лампи ако двета са 110-120 вата ще си има ток 10 ампера, което си е над 1,5мм2 жица за да не грее. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage1978 0 #3 Отговорено 12 Декември, 2020 Ясно, а какво да е релето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #4 Отговорено 22 Януари, 2021 На 12.12.2020 г. at 11:55, backstage1978 написа: Ясно, а какво да е релето? Реленцето е автомобилно 12V около 25-30А. Отиваш в първия магазин за електроника и си вземаш. Цената му е 3-5лв. Аз на мойта взех плюс директно от акумулатора през един бушон 10А и реле 25А. Фаровете са лед по 50W. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #5 Отговорено 30 Май, 2021 На 22.01.2021 г. at 6:59, Hanchko написа: Реленцето е автомобилно 12V около 25-30А. Отиваш в първия магазин за електроника и си вземаш. Цената му е 3-5лв. Аз на мойта взех плюс директно от акумулатора през един бушон 10А и реле 25А. Фаровете са лед по 50W. А от къде ги вземате тези фарове...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #6 Отговорено 30 Май, 2021 Преди 1 час, pechkata написа: А от къде ги вземате тези фарове...? LED Халогените ги взех от тук http://offroadshop.bg/product/1106/led-far-galaxy-42w.html Много добре светят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #7 Отговорено 2 Юни, 2021 Здравей @Hanchko! Едно офф-топик въпросче. А от къде е този супер ролбар? Аз искам да украся моята Хонда (CR-V 1) с нещо подобно и леко. И с фаровете се е получило доста добре. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #8 Отговорено 2 Юни, 2021 (Редактирано) JDM, баце. Първото ми CR-V беше JDM и имаше подобен. Под пластмасата има специална метална рамка, която, за да я монтираш трябва да има специални планки, монтирани под бронята. Планките са скрити и при европейските CR-V 1 липсват. За да се монтира рамката трябвада се изрежат дупки в бронята. На купето под бронята има специални отвори с резба. На фейсовото CR-V бронята е различна и този булбар май ще стои като на свинче звънче. Те ти пълния комплект JDM булбар: Найс, а?! Това всъщност e американка "JDM wanna be". п.п. Само за протокола - това нещо не се казва "роубар", а "булбар"(англ. bull bar). "РоЛбар" е съвсем друго нещо. Всъщност, сред англоговорящите е по-известно като рол кейдж (roll cage). Редактирано 2 Юни, 2021 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #9 Отговорено 3 Юни, 2021 @Krasi-mir Благодаря Краси! Приемам забележката. Все пак съм с Хонда от Януари (тази година). И може и да бъркам термините, но са нови за мен. Търся нещо леко за Хондата, на което да закача допълнителните фарове и да я направя да изглежда по-красиво, без да тежи на конструкцията. И къде може да се намери това в България? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #10 Отговорено 5 Юни, 2021 На 2.06.2021 г. at 22:00, Johnny_V3 написа: Здравей @Hanchko! Едно офф-топик въпросче. А от къде е този супер ролбар? Аз искам да украся моята Хонда (CR-V 1) с нещо подобно и леко. И с фаровете се е получило доста добре. Поздрави! Здравей Johnny_V3, Както колегата Krasi-mir по-горе пише това е JDM булбар. Аз го намерих с всички необходими крепежи и понеже не съм с фейсливтова броня не се налага да се реже нищо. На по-горната снимка не съм завършил още проекта. Сега вече изглежда още по-добре(виж прикачената снимка). Тук в тази тема съм описал подробно нещата: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #11 Отговорено 6 Юни, 2021 Не ми работят ел. моторите на фаровете - има ток до тях... Как се сваля моторчето от фара - въртях дърпах не ще... Не намерих подобна тема у форума... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #12 Отговорено 6 Юни, 2021 Сваля се със завъртане, като крушката на мигача. Явно трябва да натиснеш по-силно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #13 Отговорено 6 Юни, 2021 (Редактирано) Off Topic Преди 14 часа, Hanchko написа: изглежда още по-добре(виж прикачената снимка) А къде са ти гоуемите жълти халогени?! Ако знаеш, колко съжалявам, че смених JDM-ката за 2-ра генерация ... Айде още малко носталгия: Първата ми JDM-ka И лека импровизация на тема "DIY Bull bar". Това вече е втората ми JDM-ка. Същата година, същия месец, само цвета е различен. Търсих я 1 месец, след като скрапирах зелената перла. Ударих язовец със 100км/ч.Фар, броня, двата радиатора, "очиларка". Бях на 200км от нас и прецених, че пътната помощ и ремонта ще са повече пари от "нова" JDM-ka. Редактирано 6 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #14 Отговорено 6 Юни, 2021 преди 43 минути, Krasi-mir написа: Сваля се със завъртане, като крушката на мигача. Явно трябва да натиснеш по-силно. Това със откопчаването го видях ама не знаех че има винт към рефлектора... На снимката го видях - се е нещо благодарско...!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #15 Отговорено 6 Юни, 2021 За съжаление, нямам представа, какво има на края на винта, и как се хваща към рефлектора. По принцип, трябва да е ябълковиден шарнир, който се разглобява с дърпане, т.е. топчето се вади от ямката в пластмасовият рефлектор с дърпане. Най-вероятно ще се наложи да държиш с ръка рефлектора през голямата дупка за крушката. Монтирал съм моторче на нов фар, ама преди 10-ина годинки, и не помня на каква кола. Но принципа е еднакъв на повечето коли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #16 Отговорено 6 Юни, 2021 преди 21 минути, Krasi-mir написа: За съжаление, нямам представа, какво има на края на винта, и как се хваща към рефлектора. По принцип, трябва да е ябълковиден шарнир, който се разглобява с дърпане, т.е. топчето се вади от ямката в пластмасовият рефлектор с дърпане. Най-вероятно ще се наложи да държиш с ръка рефлектора през голямата дупка за крушката. Монтирал съм моторче на нов фар, ама преди 10-ина годинки, и не помня на каква кола. Но принципа е еднакъв на повечето коли. Не е сваля се капачката на моторчето и се върти централния винт който е навит към рефлектора... Ама моторчето вътре е ужас - или предния майстор го е изпотрошил или е опечено от слънцето... Някъде да знаеш да се продават такива моторчета - че нищо не намирам из сайтовете...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #17 Отговорено 6 Юни, 2021 (Редактирано) Нямам представа за България. Морга? Това от вертикалната снимка, с надпис CRV OS е £13 в ebay uk. Предполагам, че нямат разлика ляв/десен волан. Рефлекторите са еднакви, само "шарката" им е различна. Има разлика за кой фар са, ляв, или десен. Това на снимката OS означава Off Side, т.е. десен фар. п.п. Недей да цитираш предишно мнение, особено със снимки. Просто сложи @ пред името, за да се знае, кого питаш. Например @pechkata Редактирано 6 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #18 Отговорено 6 Юни, 2021 Krasi-mir Благодарско за цитата... Едното моторче тръгна ама другото дето го барал някой си не ще - ще стои там за ръчна настройка... Ляво - дясно моторче не еднакви са... Ляв и десен фар са... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pechkata 19 #19 Отговорено 26 Юни, 2021 (Редактирано) Моите фарове станаха така... Ринга свети за дневни светлини... Редактирано 26 Юни, 2021 от pechkata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове