doorsun 0 #1 Публикувано 8 Септември, 2020 Здравейте, вчера ми изгоря крушката за късите светлини и като истински българин взех да си я сменям сам, но изпуснах телчето, което заключва крушка и я държи стабилно.Временно пъхнах един парцал отзад, за да я притиска не знам дали е проблем от високата температура да не запали, макар че той е в пластмасовия корпус на крушката?По-важният ми въпрос е как се казва въпросното телче, че търся за части из интернет и не го намирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #2 Отговорено 8 Септември, 2020 Купи си стоманена тел и си сгъни една скоба, не е нищо сложно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #3 Отговорено 8 Септември, 2020 Това може би ще стане, но самата тел е огъната на доста места и ще трябва менгеме за по-прецизна работа, а аз съм в апартамент...даже и гараж нямам, предпочитам да я купя вместо да се мъча, че видях резултата какъв е Те май не ги продават отделно?И в алиекспрес търсех...няма...или не знам с кои ключови думи да търся. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #4 Отговорено 8 Септември, 2020 (Редактирано) Никакво менгеме не ти трябва, най-много чифт клещи и другата скоба за мостра. Преди време баща ми си беше изгубил неговата и му направих една и още си я ползва. Иначе пробвай по автоморгите, ама надали някой ще ти продаде само скобата. Ето това се намира в нета срещу 50лв без доставката, мисля да почна да произвеждам http://xenonland.com/bg/product/3737/skoba-adapter-darzhach-za-d2s-ksenonova-krushka-za-farove-na-honda-accord-7-8-2003-2005.html Редактирано 8 Септември, 2020 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #5 Отговорено 8 Септември, 2020 Май така ще стане накрая ама като я обслужвам след Нова година трябва да възложа тази задача на хората в сервиза, наистина едва ли ще дадат само скобата, аз търсех сред новите части, но това липсва.Мерси за съвета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #6 Отговорено 8 Септември, 2020 Само махни тоя парцал от там и измисли нещо друго временно, да не стане някоя беля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #7 Отговорено 8 Септември, 2020 Честно казано нещата, които се сещам и биха запълнили празното място между лампата и задният пластмасов капак са все лесно запалими в случая сложих една микрофибърна кърпа за почистване, защото нямах друго под ръка.Някакви идеи с какво да я заместя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #8 Отговорено 8 Септември, 2020 По-добре парче стиропор добре омотано с изолирбанд. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #9 Отговорено 8 Септември, 2020 (Редактирано) Не мисля, че стиропора е по-добре. От една страна е по-леснозапалим, а от друга - поема и задържа влага. По-моргите няма ли катастрофирали със счупени фарове? Или десен волан? Или от друг модел Хонда (даже и друга марка) с отделни къси/дълги? Редактирано 8 Септември, 2020 от Krasi-mir 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #10 Отговорено 8 Септември, 2020 Парцала определено пие повече влага и е по-лесно запалим от стиропора, но за това е изолирбанда, а и все пак гледам да му препоръчам нещо, с което разполага и да е подходящо за целта, тоест да се компресира и да има известна еластичност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #11 Отговорено 8 Септември, 2020 Преди 5 часа, doorsun написа: като истински българин взех да си я сменям сам Според мен това да си смени човек крушката е съвсем нормално и не е нищо, което те отличава като "истински българин". Но виж, при положение, че пазарът е заринат от црв-та на части и някой моргаджия със счупен фар така ще ти се зарадва, а ти вместо това да огъваш тел, да пъхаш стиропор с изолирбанд, парцал, кърпа... "Скобата зад крушката на късите" - така бих попитал аз, като звъня. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #12 Отговорено 14 Септември, 2020 Здравейте, засега все още не съм решил проблема ама крушката пак изгасна(може би е изгоряла) и се чудя...наоколо автоморги няма, май ще трябва по интернет да издирвам, съветите ви ми бяха от полза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #13 Отговорено 15 Септември, 2020 Търси в мобиле и другите сайтове коли на части. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове