emonai 48 #1 Публикувано 17 Юли, 2020 (Редактирано) Здравейте, днес при опит да сваля предно-ляво стъкло, клавиша стана някак си много хлабав , стъклото слезе до края и до там. Мисля, че нещо се е строшило от самия бутон. Та питам: как се вади или как се стига до бутоните? Дали излиза на горе или трябва да разглобя кората на вратата? Ако някой се е занимавал с това моля да сподели. Искам да огледам /POWER WINDOW MASTERSWllCH/ модула дали ще мога да го възтановя или поне само да вдигна стъклото, пък ще търся за смяна. Или в краен случай, примерно от задна лява да ползвам бутона или някакъв друг три-позиционен бутон. Редактирано 17 Юли, 2020 от emonai грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #2 Отговорено 17 Юли, 2020 Сваля се кората, няма как...след това може да свалиш този модул. От другите врати не става. Различни са буксите. Най-вероятно се е счупил самия бутон в долната част...Опитай да го размърдаш в някакво положение поне да вдигнеш стъклото. След като свалиш модула на него има един код - по него търси същия. От кола с десен волан НЕ става. Вече ако от два можеш да направиш един...трябва да се огледа и разглоби самия модул. Ето линк как се сваля кората: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #3 Отговорено 18 Юли, 2020 Благодаря ти, няма начин ще хващам винтоверта. Без '' жокер" нямаше да се справя. Като работя нещо по "скъпата" и ми треперят ръцете, особено по интериора. Виж да беше чужда друго е 😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #4 Отговорено 19 Юли, 2020 Стигнах до управлението на стъклата. Както предполагах, на ключето е строшено пласмасовото лагеруване. На първо четене не намирам такъв блок. Залепих го, на вид е добре, но колко време ще функционира? Мина ми идея да дублирам ключето за шофьорското стъкло, както са дублирани всички други и да го монтирам долу в джоба на кората. Да ама не! На другите ключета изводите излизат на куплунга, а на това влизат в "модул управление" поне по схемата, явно става въпрос за чип на платката на този блок и да се дублира ключа ще трябва да се разлоби тоя блок, което нещо не ми се захваща, че колата е блокирана в гаража. Поне вдигнах стъклото. Мисля да питам в Бултрако, ако имат в наличност и не стува колкото почивка на морето, ще взема, а ако няма ще разглобя кутията, макар че се притеснявам за другите ключета и най-вече от това за блокиране на стъклата, че то конструктивно е различно и при разглобяване да не се разхвърчат пружинки и лостчета. Ако някой е отварял "power uindow master switch" да сподели има ли рискове!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #5 Отговорено 19 Юли, 2020 (Редактирано) След, като поръчах от немския Амазон станах доста по смел. Колегата frizzante е прав еднакви номера на модулите с различни куплунзи. Поръчах, пък ще видим какво ще дойде. А до тогава с външен бутон, в джоба на кората Редактирано 19 Юли, 2020 от emonai Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #6 Отговорено 19 Юли, 2020 А видя ли какво точно е счупено? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #7 Отговорено 19 Юли, 2020 Е видях: на основата на ключето едната страна дето лагерува бутона. Залепих го, но става само за снимка, за ползване хе е сигурно. Както казах поръчах, но ще дойде към средата на август, но до тогава дублирах ключа и така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #8 Отговорено 19 Юли, 2020 Не можа ли да се намери втора ръка? Гледам един английски сайт за оригинални части и в повечето случаи цените отговарят на бултрако. Излиза ми цена от 300 евро - точно една почивка, както казваш Ама провери да видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #9 Отговорено 20 Юли, 2020 По номера на моята "35750-SWA-G011-M2" само в два английски сайта и то единия е за втора употреба, а 35750-SWA-K1,която визуално е същата и по куплунг и по разположение на бутони има на всякаде, даже китайците я предлагат за 15тина долара. Не знам, къде е разковничето. А japancars.ru, от три дена не ми се отваря да проверя по vin, какъв номер дават. Както писах вече, поръчах един модул, който визуално и по куплунг е като моя пък ще видиме. Ако не става ще си отварям с бутона, който дублирах и така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #10 Отговорено 20 Юли, 2020 Ако не си я прочел погледни тази тема: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zlatko81 3 #11 Отговорено 20 Юли, 2020 На скоро и аз се сблъсках с подобен проблем. Явно тези копчета са доста кекави. При мен проблема бе в пасажерско ел.стъкло , не искаше да се сваля от главното копче и от копчето на самата врата. В началото това ме обърка и поръчах стъклоповдигач , в последствие разбрах че проблема е в двете копчета . Релето в копчето явно бе залепнало и не обръщаше поляритета. У нас моргите продават мастер копче от лява дирекция за 100тина лева . Единичните вървят за около 40лв. Аз реших да си поръчам 4 копчета за всички врати от алиекспрес за 60 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #12 Отговорено 20 Юли, 2020 Може ли линк към конкретния модел който е поръчан и работи на ЦРВ 3? Аз съм си разменял съобщения с разни продавачи от Али и никой от тях не се нае да гарантира, че става. Дават като съвместимост една поредица от номера на Хонда (сред които и моя), но като почна да ги сравнявам тея номера...ами то излизат съвсем различни модули които със сигурност не се взаимозаменят а тея ги дават, че са еднакви...Как да им вярваш? Аз се интересувам, защото и при мен едното "уше" е счупено и рано или късно тоя бутон ще се предаде. Имам единичен бутон от задна врата. Мисля си дали ако не ги разглобя (ако не се начупят както е писано горе) няма да мога да имплантирам само горната част на бутона, (това което пипа пръста реално) от бутона за задна врата на централния модул в който имам бутон със счупено уше? Някой дали е правил дисекция? Примерно този: #Aliexpress BGN 18.71 20%OFF | Fit for Honda CR-V 2007-2011 NEW Power Window Switch Electric Control Switch 35750-SWA-K01 35750SWAK01https://a.aliexpress.com/_d6fZDof Първото което виждам е липса на "AUTO" на пасажера...друго кой знае какво е... А това е моя модул: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #13 Отговорено 21 Юли, 2020 (Редактирано) Временното ми решение, май ще остане за постоянно. Добре стана с дублиращ бутон, функцията "auto" не я свързах, въпреки, че бях изкарал кабел и за нея, но бутона не е пет-позиционен, а на оригиналния трудно хващах границата между М/А и стъклото джиууу до долу. Бутона ми изглежда солиден, пък и струва 3.60 лева. Като дойде новия, ако става ще го прибера с надпис ЗИП ИЛИ МНЗ ,,😉 Редактирано 21 Юли, 2020 от emonai Грешка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #14 Отговорено 12 Август, 2020 Да кажа, че доиде клавиатурата от Грмания. Това си е направо същата от алиекспрес, която е 10-12 долара. На пасажерският бутон не пише AUTO, защото е само с три позиций, но това е малкият проблем. Това, което ме притеснява е вида на пластмасата- изглежда като сътворен от найлонови торбички и не бих свалял кората на вратата за да монтирам това изделие. Ако се наложи сваляне по друг повод, тогава ще го монтирам, но като цяло съм скиптичен. Иначе куплунга е същият, като на оргинала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #15 Отговорено 12 Август, 2020 Значи си получил и от Амазон и от Алиекспрес, така ли? И са еднакв ментета? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #16 Отговорено 12 Август, 2020 Не, само от Амазон получих, но в друга тема се обсъждаше това от алито и изглежда същото, като това дето получих аз за 50лв, а при китаеца 12 долара, не си спомням дали беше free. И щеше да е прекалено хубаво ако за 20 лева получаваме същото като в Бултрако за 400. Та ако е наложително да го смените и сте с ограничен бюжет, по добре от китаеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #17 Отговорено 12 Август, 2020 Тоест на прима виста няма ауто на пасажера и изглежда зле. Не е сигурно и дали работи. Може ли реална снимка да сложиш да го видим? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #18 Отговорено 12 Август, 2020 Преди 5 часа, emonai написа: Бултрако за 400. Дадоха ли ти цена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #19 Отговорено 13 Август, 2020 Цената е от постове по форума, мисля, че бяха обявили 408лв. Ще снимам изделието, но то за снимка е нагласено. Като го пипнеш и други чувства те обземат. Бутона за шофьорското стъкло между А/М такова щракане се чува, като че трошиш орех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zlatko81 3 #20 Отговорено 21 Август, 2020 Получих си 4-те бутона от китаеца . На външен вид като моите с разликата ,че бутона за десен преден прозорец не е АУТО. Естествено са различни 😞 от моите . Моите са с номера : 35750-SWA-G010-M2 /ляв мастер/ 35760-SWA-G010-M2 /десен пасажеркси/ Пристигнаха бутони с номера : 35750-SWA-J01 35760-SWA-J01 K01 са същите , обявата е една без избор на други бутони. Единичното копче е с друга букса / 5 пинова /. Моето е 14 пина. Естествено китаеца не беше снимал или писал за това. Главното копче е със същата букса като моето , въпреки това и то не работи . Явно е за друга инсталация . След голямо ровене в нета стигнах до извода, че копчетата които съм си поръчал са за американската/канадска версия на Хонда ЦРВ 3. Някой ако търси за американка копчета за всички врати се продават. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #21 Отговорено 21 Август, 2020 (Редактирано) Тази, която аз получих, няма никакви надписи и номера. Ако някой е със свалена кора и иска да пробва мога да я предоставя. За да знаеме какво пращат от Германия. За канадска, за английска или за КИТАЙСКА honda! Сега, като разгледах неугледната опаковка, под един етикет с баркод има друг, на който пише:35750-SWA-F01 Редактирано 21 Август, 2020 от emonai добавяне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #22 Отговорено 15 Юли, 2021 (Редактирано) Здравейте, темата е от миналата година, но сега има развитие: До сега си действам с допълнителният бутон, който изкарах, и всичко е ок. Но свалих пак кората на вратата по друг повод и взех да пробвам бутонният модул, който ми дойде от Германия след като вече бях приключил. Та днес го включих и ...нищо не действа. Отворих го и няма как да става вижте сами Редактирано 15 Юли, 2021 от emonai Допълване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #23 Отговорено 15 Юли, 2021 В стария си има бая части и процесор, а в новия само две чипчета- операционни усилватели. Извода е, че за бутоните за стъклата става само със същият номер, въпреки, че буквата съвпада 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове