koloov86 0 #1 Публикувано 21 Юни, 2020 Здравейте, първо искам да попитам акорда плюса или минуса е управляващ. Сложих крушки с две светлини на мястото на мигача с цел бялата светлина да се ползва за дневни а жълтата за мигач. Крушката има една маса и два плюса единия за жълтата другия за бялата светлина. Плюса на бялата светлина се връзва към модул който се връзва директно към акумолатора и мери напрежението и ги пуска автоматично и ги гаси щом падне напрежението на акумолатора. До тук добре слагал съм на няколко коли никакви проблеми. И днес така но след 3 минути бялата светлина угасна. И почвам да се чудя дали - не е управляващ и през него да ги гаси нещо като сейф Мод. Та да дойдем на въпроса ако пусна директна маса ще се оправи ли или ще свети постоянно мигача. И има ли решение на този проблем. Иче стана супер само това ме мъчи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #2 Отговорено 21 Юни, 2020 7 minutes ago, koloov86 said: Плюса на бялата светлина се връзва към модул който се връзва директно към акумолатора и мери напрежението и ги пуска автоматично и ги гаси щом падне напрежението на акумолатора. Вероятно тук ти е проблемът. Ако е като при 7ма, при зареден акумулатор и минимални консуматори алтернаторът минава на по-ниско напрежение и често такъв тип модули гасят дневните. Провери дали нямаш настройки за минималното напрежение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koloov86 0 #3 Отговорено 21 Юни, 2020 На модула няма. Със сигурност. Това мога да го разбера освен като изгаснат да замеря напрежението на акумолатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #4 Отговорено 21 Юни, 2020 Не те разбрах, но да, ако измериш напрежението, трябва да ти подскаже дали това е причината. Другият вариант е като изгаснат, пусни консуматори – подгрев, климатик например. Ако светнат, това ще да е причината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koloov86 0 #5 Отговорено 21 Юни, 2020 Самия модул няма за регулиране на волтажа за включване. Идея за решение на проблема. Но ще пробвам с консуматорите, да видя дали ще се пуснат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #6 Отговорено 21 Юни, 2020 Премести + на модула на болта посочен със стрелката и пробвай дали ще гаснат отново. На два акорда с модули управлявани по напрежение сме го пробвали на мой познати и казват, че не гаснат. Ползвал съм снимка на колега от форума. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #7 Отговорено 22 Юни, 2020 Аз съм с 8-ца Акорд и винаги си държа вентилатора на 2-ра степен и никога нямам проблеми. Но спра ли го, след малко модула почва да се шашка - пуска, спира. Явно напрежението пада до граничното (мисля, че има цяла тема за това). Но това не ми е проблем - и на старата ми кола, вентилаторът ми винаги е работил. Предполагам системата е подобна и на Акорд 7. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #8 Отговорено 22 Юни, 2020 Има и друг начин да се правят тия модули – включват се при дадено напрежение, но не се изключват по напрежение, а само при габарити / спиране на двигателя. Моя работи така и нямам проблеми със спирания. Едни пловдивчани (cardlr-нещо си, забравих им името) ги правят така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #9 Отговорено 22 Юни, 2020 Тия пловдивските могат да се настройват да палят при 12.6 волта точно заради автомобили с променливо зареждане. Модулите са им качествени и гаранцията важи независимо кой е монтирал модулите. Имам сложени 10-15 техни модули и до сега рекламация не е имало. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koloov86 0 #10 Отговорено 22 Юни, 2020 Преди 10 часа, Ivan_Ch написа: Премести + на модула на болта посочен със стрелката и пробвай дали ще гаснат отново. На два акорда с модули управлявани по напрежение сме го пробвали на мой познати и казват, че не гаснат. Ползвал съм снимка на колега от форума. Успех. Сега ще тествам този начин да видя дали ще се случат нещата и ако не стане ще го мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #11 Отговорено 22 Юни, 2020 Преди 3 часа, koloov86 написа: Сега ще тествам този начин да видя дали ще се случат нещата и ако не стане ще го мисля. Дай после обратна връзка да се знае станало ли е за да може колегите да ползват и такива модули. В началото и аз бях с такъв, но ми гаснеше и го махнах. По-късно прочетох, за взимането на + от този болт. Май той минава през ELD и компа засича консумация. Колите, за които писах, че не гасне са с дългите на прицент та не е сигурно, че при теб ще сработи, понеже леда е с ниска консумация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове