Jump to content
CRV newbie

CR-V 2008 проблем навигация

Recommended Posts

Здрвавейте. Отскоро съм доволен собственик на Хонда CR-V, 2008 г. Едно от нещата, с които все още не мога да се справя с навигацията. Колата дойде с оригинален диск, който обхваща западната част на Европа. Изчетох доста форуми и инструкции - български и чужди, относно записването на диск с карта за Източна Европа - изтеглих актуален image файл, направих поредица от опити да запиша такъв двуслоен диск с IMGBURN - за съжаление, до един неуспешни. При поставянето на диска в устройството неизменно изписва "Contact your dealer",  а при опит да форсирам процеса по инсталиране (с клавишната комбинация MENU + MAP + стрелка назад с download) достига до екран "Please check disk". Това с поне 5 различни диска, с различни настройки на записа, на 3 различни оптични устройства, дори изпробвах по-стари версии на картата, предполагайки, че може да има несъвместимост със старата навигация... Резултатът беше един и същ.

 

Та, въпросът ми е дали има някой, минал по този път и успял да запише диск и да подкара навигацията с карта на Източна Европа на CR-V, трето поколение. Предварително благодаря за отделеното време и съдействието. 

Редактирано от CRV newbie
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или диска бъркаш или окото е заминало и чете само оригинален,скоро и оригиналния няма да чете най-вероятно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здрасти, преди две години и аз минах по тоя път и неможах да си направя диск. Тогава за проба си поръчах/ има доста обяви/ мисля, че беше от Стара Загора момчето. Като получих диска тръгна веднага. Не забравяй, да го инсталираш при работеща кола. Успех! Забравих да добавя, ако не тръгва и такъв вземи си от някой музикален магазин DVD диск за почистване на оптката. На предишната ми кола се изчисти оптиката на навигацията.

 

Редактирано от emonai

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите. Без съмнение са ми полезни в ориентацията по проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, сам си записвам дисковете за навигация от доста години, имал съм и неуспешни опити и стигнах до следните заключения - дисковете задължително Verbatim DVD+R DL, пробвал съм и други марки и по-скъпи и по-евтини. В 90% от случаите навигацията не ги чете... Скоростта на запис - не трябва да превишава 4х - настройваш записвачката на най-ниската възможна скорост - например 2.4х, с по-новите записвачки почти е невъзможно да записваш със скорост под 2.4х. Не знам до колко си запознат със записването на навигационни дискове - срещал съм подробно описание как се прави на доста места, мисля че и тук имаше някъде. Ако си пробвал това и не се получава ... може би имаш проблем с оптиката...

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...