NOVIQ 39 #1 Публикувано 11 Февруари, 2020 Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на Хонда Акорд 7 ген. 2.2 i-ctdi 2007г. и имам няколко въпроса като за начало. Гумите ми се виждат много ниски 225/45 R17 в същото време и шумни с увеличаване на скоростта. Бихте ли споделили вие с какви карате? Четох в ръководството, че има вариант да се смъкне на R16. Ако реша да остана на 17 цола мога ли да сложа по тясна и висока гума? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #2 Отговорено 11 Февруари, 2020 По-тясна можеш, по-висока не е препоръчително, но ако сложиш 50-ка няма да имаш проблем, най-много да изравниш реалната скорост с отчитаната от километража или малко да я надхвърлиш. Ако търсиш комфорт по-добре слез на 16' с 55, което за българските пътища си е минимум, дори най-добре 15' с 65. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #3 Отговорено 11 Февруари, 2020 С по голям диаметър гуми изчисления разход ще е по голем о реалния заради грешката в изминатите километри. Например ако разликата в скоростта е 3% с толко трябва да се намали изчисления разход.Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #4 Отговорено 11 Февруари, 2020 https://www.wheel-size.com/size/honda/accord/2007/ Излиза, че дизела може да се качи на 50 на 17' Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #5 Отговорено 11 Февруари, 2020 Преди 1 час, NOVIQ написа: Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на Хонда Акорд 7 ген. 2.2 i-ctdi 2007г. и имам няколко въпроса като за начало. Гумите ми се виждат много ниски 225/45 R17 в същото време и шумни с увеличаване на скоростта. Бихте ли споделили вие с какви карате? Четох в ръководството, че има вариант да се смъкне на R16. Ако реша да остана на 17 цола мога ли да сложа по тясна и висока гума? С 225 / 45 / 17 карам лятото, по собствено желание и с 205 / 55 / 16 по принуда, така да се каже. Просто с такива джанти купих колата. Гумите си ги избрах по показател шум най-вече. Летните ми са с шум 67 ДБ, зимните - 68 или 69, не съм сигурен, но е под 70. Зимните ми са по-тихи от летните, с които купих колата - някакъв Мишлен, пак на 16. Какви са ти гумите? Ако са някои с шум 73-74... Такива ми бяха Мишлените, подарих ги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NOVIQ 39 #6 Отговорено 12 Февруари, 2020 (Редактирано) Гумите са Pirelli Sottozero-зимни. Ниво на шум по описание 72 dB Редактирано 12 Февруари, 2020 от NOVIQ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове