Деян 2 #1 Публикувано 7 Февруари, 2020 Здравейте колеги от 2 месеца имам хонда црв 1 генерация 128 к. с. Автомат. Имам проблем и моля ако някой може да помогне. При каране на колата при ниски обороти до около 1500-2000 при равномерна газ колата все едно не и стига горивото като и дам повече газ излита като самолет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #2 Отговорено 7 Февруари, 2020 Горивен филтър сменял ли си,понякога и евтините вариянти вредят. Провери жилото опънато ли е ,гледаш там където отива до дросела,леко се натягане. Хубаво е да се почисти дросела. Когато е запушен катализатора също няма тяга в раздела има един начин за почистване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Деян 2 #3 Отговорено 7 Февруари, 2020 Катализатора мисля че е наред защотото беше спукано средното гърне и гонаправих а отзад си духа добре а за горивния филтър не съм го сменил но утре ще го направя! Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #4 Отговорено 7 Февруари, 2020 (Редактирано) Ти обслужи ли я тази кола смени и въздушния. Марките за филтри надеждни са MANN, Mahle. Твоето масло е 5w30 или 5w40 каквато и да кажат не натиквай 10 w40 . Маслото караш не повече от 10хил. От общите поръчки тук може да си вземеш евтино и хубаво масло PetroCanadaSS Shell Helix Ultra. Няма да му навреди да го почистиш катализатора. Опресни маслото на автомата 3 литра ти трябват и лесно се сменя,динамиката на автомата се променя с ново масло,ако е кафяво или черно повтори след 2 хил км. Имаш раздел за твоята кола пускай там теми,има и хубави за четене. https://forums.hondabg.com/forum/112-cr-v-1ва-ген-1995-2001/ Редактирано 7 Февруари, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Деян 2 #5 Отговорено 8 Февруари, 2020 Много ти благодаря за ценните съвети. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonii47 8 #6 Отговорено 8 Февруари, 2020 Във връзка с маслото 11г. си карам мойта с 10-40 нищо и няма миналата година реших и аз да сложа ПетроКанада 5-30 ама много редко ми иде, и за това пак сега 10-40. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #7 Отговорено 8 Февруари, 2020 (Редактирано) И как разбра че редко ти иде. На моята сега съм и сложил 0w30 и не и иде редко. На колко го сменяш това 10на 40 и колко харчи двигателя. Пробвай с това https://www.ato24.de/de/ato24-motorenoel-synth-5w-40.html но не повече от 7 хил км да видим как ще е. Редактирано 8 Февруари, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonii47 8 #8 Отговорено 9 Февруари, 2020 Миии с Петроканада 5/30 за около 8к съм долял около 2л а с 10/40 някъде около 1л демек разликата е двойно .Все пак това е кола на 20г. ка която не и е пипапан двигателя освен за периодичния реглаж на клапани . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #9 Отговорено 10 Февруари, 2020 PetroCanada SS след 7 хил да започва да го харчи. Питах те на какви интервали сменяш 10w40. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonii47 8 #10 Отговорено 10 Февруари, 2020 Около между 7 и 8к го сменям ,гледам да сменяван всичко до към 8к филтри ,масла и газовата също и двата филтъра,даже въдушния понякога го сменям и на около 5к.Около 7г. карах с КОМА10/40 англйско масло ,после карах с тотал10/40 миналата година с Петроканада5/30 си взех от офиса в Булгара на 10лв ,ама както казах редичко ми дойде и сеГа съм с Репсол 10/40 за 1500км не мръднало . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Деян 2 #11 Отговорено 11 Февруари, 2020 А да попитам? Мидля да слагам газ и ми казаха че спокойно си вървяла с обикновенна газ! Какво ви е мнението.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #12 Отговорено 11 Февруари, 2020 (Редактирано) Какво че нищо не схванах. Какво караш ,кого си питал какво са ти казали точно. Незнаех че има обикновенна и необикновена газ. Прочети тази тема хубаво Редактирано 11 Февруари, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #13 Отговорено 11 Февруари, 2020 На 8.02.2020 г. at 15:22, tonii47 написа: Във връзка с маслото 11г. си карам мойта с 10-40 нищо и няма миналата година реших и аз да сложа ПетроКанада 5-30 ама много редко ми иде, и за това пак сега 10-40. Колко хиляди километра са минати с колата от Вас за 11 години? На газ или на бензин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Деян 2 #14 Отговорено 11 Февруари, 2020 Питам за обикновенна газова уредба и за газов инжекцион Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #15 Отговорено 11 Февруари, 2020 Слагай инжекцион, не се подвеждай. Инжекционът най-малко дава възможност за много по-прецизна настройка и работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1544 #16 Отговорено 11 Февруари, 2020 2 hours ago, Деян said: Питам за обикновенна газова уредба и за газов инжекцион Отговора е прочети темата постнатата от мен в горния ми пост. Газов инжекцион който не е сборен комплект и забравяш. Ако искаш каруца сложи си обикновено газово. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonii47 8 #17 Отговорено 13 Февруари, 2020 Определено си сложи газов инжекцион .Не се стискай за разликата в парите ,ще ти излезе през носа .10г карам с газов инжекцион Bradolini , за това време съм сменил веднъж редуктор или по известен като изпарител .Като цяло съм нямал проблеми е 2-3 годишно и правя настройки и редовна смяна на филтри на около 8/10к Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове