nikinta 4 #1 Публикувано 18 Декември, 2019 Колеги , тази вечер като паркирах колата на фарове , забелязах , че отпред до десния фар излиза нещо като пара/дим ! Колата е HR-V 105 кс 1999 3 врати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #2 Отговорено 18 Декември, 2019 (Редактирано) Като отворих капака в тъмното не можах да видя от къде "пуши" , но ми се струва , че е от антифриза . Може би през капачката избива .... Преди карах друга марка и там системата беше под налягане ! А тук при харвито също ли е под налягане , че като гледам пласмасовото резервоарче за нивото на охлаждащата течност с маркучето към радиаторчето , нещо не ми изглежда да е под налягане ! Редактирано 18 Декември, 2019 от nikinta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #3 Отговорено 19 Декември, 2019 Това е разширителен съд и да там влиза антифриз когато капачката ти отвори на 1,1бар. Но чак да излиза пара не ,и този съд не е под налягане дори има дупка на самата капачка. Проследи го този проблем ,и важно е антифриза на студено да е на минимума и при загряване се качва на мм от максимума,ако се качва до капачката не е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tihobir 5 #4 Отговорено 19 Декември, 2019 @nikinta И аз преди около месец забелязах същото нещо и при по-детайлно разглеждане се оказа, че се е спукала пластмасата на радиатора и от там тече и съответно излиза пара в студа. Разгледай добре тази кафяво-зеленикавата пластмаса, която се вижда на снимката ти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #5 Отговорено 19 Декември, 2019 И аз подозирам, че е цепнтина в пластмасата на радиатора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове