h5rov 294 #1 Публикувано 30 Ноември, 2019 Здравейте, отварям темата с чисто информативна цел. Да споделя малко личен опит. От скоро усещам едно почукване във волана, като чели идва от ляво. Тя колата е абсолютна скука, освен зареждане на газ, нищо друго не иска, чак дразни. Поставих си сам диагноза, тва е само горен носач През годините си прибирам някои стари резервни части, в избата имам 2 стари носача. Реших да ги "рециклирам" и да си имам за резерв. Викам си, ще си имам ляв и десен, супер! Та...купих нови шарнири, MOOG HOBJ10953 за 35лв. двата броя и занесох носачите в една фирма за рециклиране на тампоните. Всичко точно, взех си старите носачи, вече като нови! Слагам ги един до друг и нещо не е както трябва? И двата еднакви?!!? Едно чудене, оглеждане... Отидох с тях при колата, и с двата леви крака Извадих записките, първия сменен носач не съм писал какъв е. Втория съм записал, ляв. Имам си 2 леви носача за резерв! Супер прецаквация 🤣 И тук вече да извадя статистиката, колко издържат авточастите в БГ, в частност евтините горни носачи за Хонда Акорд! Горен носач Japko 7240L, BS-402L/42188 купен за 50лв. Издържал е точно 30 000км и по-малко от година и половина. Подменен е с NIPPARTS J4934014 за 45лв. който в момента е на 22 000км и на няма и година. Най-вероятно и той е за коша ако се окажа точен. Като искам да отбележа, че се разбиват и тампоните и шарнирите. Ето шернат албум от Гугал с малко снимки. https://photos.app.goo.gl/cf8Jw2GpkuT6CeNL6 Най-вероятно десния носач от снимките е OEM, а другия с абревиатура JP е евтиния, съдейки и от снимките на сегашните носачи които са на автомобила. А какво трябва да значи този надпис SDAL? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blagoev.1990@abv.bg 30 #2 Отговорено 7 Декември, 2021 Колега и аз имам леко почукване във волана, цялостното преглеждане и демонтаж на всичко по предното окачване е не мога да намеря нищо разбито, вече се чудя дали не е от рейката, как останови че проблема е в горните носачи, в тампоните или в шарнирите ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 47 #3 Отговорено 7 Декември, 2021 Линка с албума не работи, колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #4 Отговорено 8 Декември, 2021 При мен на единият носач горните тампони са здрави но се движат свободно напред-назад и при слизане назад от рампа или тротоар почукват в бомбето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове