l.b.team 0 #1 Публикувано 31 Октомври, 2019 Разкачи ми се предната емблема на маската, някаква идея как точно да я оправа?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #2 Отговорено 20 Юли, 2020 Малко да повдигна темата, че да не пускам друга Същия проблем с колата на жена ми (Сивика от подписа) Една сутрин го намерих както е посочено на снимката. Някой имал ли е подобен проблем.Лично аз го отдавам на ''фийчър'' от английската сглобка, но все пак искам да го оправя. Освен да се свали цялата предна броня и маската, има ли според Вас по-бърз и лесен начин да я върна на мястото. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #3 Отговорено 20 Юли, 2020 (Редактирано) Вдигаш предницата на колата и започваш да друсаш и наместваш :)) Сега сериозно - без да свалиш маската, за което и частично бронята.. не виждам вариант. И дори да я свалиш, може би ще трябва да я разцепиш (разлепиш), за да си го наместиш и хванеш както си му е реда.. На мен ми изглежда като удобен момент и извинение пред жената да си купиш една фейслифтова/тайп р/с маска Редактирано 20 Юли, 2020 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #4 Отговорено 21 Юли, 2020 Потвърждавам, няма как да се намести емблемата без да се демонтира маската и да се отвори по подобен начин както се отварят фарове. Самата маска се сваля без да се пипа бронята, трябва само да се свали кората над радиатора. Маската се държи на 4 щипки и два винта. След като емблемата се закрепи, маската трябва да се запечата с подходящ силикон/лепило за фарове, за да не влиза влага вътре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #5 Отговорено 21 Юли, 2020 Много е деликатна работата със свалянето без да свали бронята. Аз успях веднъж но се "пинках" 2 часа докато сваля долните щипки.. Някой по нетърпелив ще счупи иначе така чупливите я щипки на маската, я държачи на фаровете. Затова предложих безопасния вариант с бронята. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #6 Отговорено 21 Юли, 2020 Благодаря на всички Ще се търси вариант със сваляне на бронята и маската. Притеснява ме, че трябва да се разлепи маската и последващото и ''слепяне'' при некачествено изпълнение ще започне да налива вода вътре и пак грозна работа. Май ще търся съвет от тенекеджия, ако може да препоръчате за София ще съм благодарен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #7 Отговорено 21 Юли, 2020 Моят съвет е да я оставиш за дълбока резерва и да си купиш една от Type S или R. Без да засегна никой, това стъкло е едно от най-безумните неща в тази кола. Не върши никаква работа, не свети, просто едно стъкло/пластмаса или там каквото е което освен грижи, друго не носи. Купи си друга маска и забрави за проблемите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #8 Отговорено 22 Юли, 2020 Спомням си, че когато започнах да търся кола, гледах Акорд 7 и Сивик 8ма генерация. Едно от нещата,които ама хич не ми харесва в сивика е въпросната стъклена маска. Така или иначе карам Акорд, от който съм мега доволен, но по стечение на обстоятелствата имам и Сивик за поддръжка, който като всяка Хонда е прилично здрав, не създава грижи, освен с ей такива неща.. Ta, купуването на нова маска е свързано с неоправдан за женското съсловие разход и за тоя момент не го планирам. Благодаря на всички отзовали се, ще питам един познат, който се занимава с рециклиране на фарове дали биха се наели с тази задача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #9 Отговорено 22 Юли, 2020 Добре, решил си твърдо да е тази. Пробвай да я разлепиш и да си оправиш емблемата. Трябва ти пистолет за топъл въздух с който внимаваш как работиш да не разтопиш пластмасата или сешоар. Пипкава е историята с разлепването но ако си сръчен няма начин да не се справиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове