sttekata 167 #1 Публикувано 22 Октомври, 2019 Здравейте, Предстои ми подмяна на лагера на хидравличната помпа, като съм си закупил нов лагер NSK 6203DDUCM - 17X40X12mm. Проблема е, че много рядко при запалване се чува едно потропване все едно от разбит лагер и шума идва точно от хидравличната помпа. Шума е за около 20-30сек и изчезва... По принцип тези лагери заминават на около 170 000км , като моята ги прави след 500км и в тази връзка ще сервизирам помпата. Ако някой иска да знае как става ето инфо: https://h-tune.co.uk/club/guides/power-steering-pump-rebuild.1941/ 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #2 Отговорено 22 Октомври, 2019 Лагера вече е сменен! Време 2 часа и малко! Без ударен гайковерт няма как да се свали шайбата. Стария лагер беше същия - NSK. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1859 #3 Отговорено 22 Октомври, 2019 Браво, добре си сменил лагера, ама като свали цялата помпа, сети ли се да и смениш трите "О" пръстенчета ? Обикновено спичат и започват да изпускат - а само едно е удобно за смяна, когато помпата е на двигателя. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #4 Отговорено 23 Октомври, 2019 Емич, Знам, че е добре да се смени, но при условие, че няма признаци на дефект - свирене в помпата, бучене, тежък волан, теч на масло... не сменям, защото смятам, че новите о-пръстени няма да са по-качествени. Пропуснах да напиша цената на лагера: 8лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 497 #5 Отговорено 23 Октомври, 2019 Поздравления, това е high level home made! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dulotengre 0 #6 Отговорено 28 Юни, 2023 Здравейте, никога не съм сменял лагер на помпа, може ли малко информация. Цялата ли се разглобява или има по лесен начин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #7 Отговорено 28 Юни, 2023 Ето един много добър клип как се подменя лагер и уплътнителни пръстени на нашите хонди! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове