galin_k 174 #1 Публикувано 13 Октомври, 2019 Здравейте колеги, Карам Хрв 124кс, колата е мудна, а всичко е наред, та се интересувм дали е възможно катализаторът да е запушен и заминал като цяло. Вие имате ли наблюдения? Иска ми се да отметна и тази опция. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #2 Отговорено 13 Октомври, 2019 Да, възможно е. Случвало ми се е 2 пъти - на една Хонда и на една друга кола. Не е задължително виновник да е катализатора. Може да е и средното, или задното "гърнета", или и двете. Трябва да провериш цялата изпускателна система. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #3 Отговорено 13 Октомври, 2019 Добре, има ли някакъв начин да разбера дали има проблем с генерацията? На магистрала съм карал доста, ако е било до отпушване. Питам че то на майстор не е проблем да се отиде, но поне да го насоча. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #4 Отговорено 13 Октомври, 2019 Трябва сваляне и гледане. Има и по-лесен начин, ама е рискован, не го прави в населено място. Отиди някъде извънградско. Откачаш тръбата на средното гърне и оставяш генерацията да си виси на тампоните. Правиш едно кръгче с колата, ако може и на баир, и усещаш как върви. Ако има осезаема разлика, търсиш виновното гърне и го сменяваш. Аз така усетих другата кола. Не ще и не ще да върви. Тръгвам аз за съседния град и на баира (който качвах на 2-ра сам) само изгърмя, започна да реве и литна. На върха на баира (700-800 метра 9% наклон) вече бях на 5-а. Спрях горе, и какво - задното гърне се беше откъснало. Катализатора натрошен и се беше пренесъл в гърнето, и го запушил. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #5 Отговорено 13 Октомври, 2019 Благодаря колега, не знам дали ще го направя, но ще потърся някакво решение все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #6 Отговорено 13 Октомври, 2019 Ако на диагностика всичко е Ок ..няма друго генерация ...фирми за аспуси много ..дигат откачат и виждат,ако не може реже и после заваря ...ако не друго поне да си спокоен и проверил 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #7 Отговорено 15 Октомври, 2019 А някой дали е пробвал да прикачи манометър към ламбда сондата да гледа налягането? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове