Jump to content
Sign in to follow this  
flerfler

Пета врата функции

Recommended Posts

Здравейте от около 6месеца имам Акорд комби и не мога да схвана как се отваря тази пета врата ръчно.От дистанционното е Ок задържам и се отваря и затваря.От вътре също обаче не мога да схвана как да го отварям с ръка че незнам колко ще издържи това ел.моторче и тези амортисьори.Пробвам различни варианти с дистанционното по два пъти натискам отключване и не всеки път се отключва не знам как да се справя.Помагайте четох ръководството но то е за седан и не точно същото.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сигурно и в жабката не си надничал често? Иначе щеше да ти направи впечатление 1 непонятно на вид копченце, което служи за блокиране на ръчното отваряне на багажника.

https://zinref.ru/avtomobili/Honda/001_04_00_Honda_Accord_VIII_manual/037.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колата е комби и няма такова копче?Тя отваря от време на време но не успявам да налучкам алгоритъм

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сори. Мислех че и комбито има тая полезна екстра, но като се замисля, кел файда от нея, щом може да се свалят задните облегалки. На седана знам че се заключват и те.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма алторитъм. Или работи или прави проблеми от не добро микроключе или връзка на закъсани кабели или губеща се маса хваната за някой леко ръждив болт. Говоря на изуст,  но 90% е от изброените неща.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Той колегата така и не казва какво и как прави, за да не рабти акуратно. И кой от бутоните му създава проблеми. 

Edited by Митко Йотов

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм с комби и дали ще отворя багажника от бутона на шофьорскта врата или от дистанционното все тая. За затварянето също.

Ръчно отваряне е като на всяка кола, пъхаш ръката в средата над рег.номер и съвсем леко се натиска и се отваря. Аз също не схванах къде е проблема на колегата. Проблем имах само веднъж, когато бях прекалил с чантите и от бутона не успя да затвори (пречеха явно багажи) и започна да сигнализира с постоянен звук. Отоворих го на ръка, но след това се наложи и да го затворя ръчно. След това с бутоните си работеше отново.

По отношение на отключването поне при мен ми направи впечатление, че две последователни натискания на дистанционното не му харесва. Натискам веднъж отключване и поне след 2-3 секунди натискам втори път и се отключват всички врати и багажника. Едва тогава може да се отвори багажника от дистанционното със задържане на бутона за целта.

Бутон за блокаж на ръчно отваряне в жабката потвърждавам, че на комбито няма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Там е работата че при мен най елементарното ръчно НЕ ДЕЙСТВА .Просто микроключето не е активно и стой в положение все едно е отворена вече вратата.Поразглобих корите ,стигнах и до това ключе но не мисля че  е в него проблема то си щрака .Най вероятно не стига инфо до него да е активно.Нямам идея но сега откакто го сглобих само първия път бе активно и вече е аут.Отключването е само и единствено от дистанционното или от копчето на предната врата.Най ме притеснява че това ел.моторче има някакъв живот и така ще му се е.е мамата бързо.Блг.все пак на отзовалите се ако някой има ел.схема за действие на тази пета врата ще съм му благодарен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щом след разглобяване и сглобяване е задействало само веднъж, а иначе ти изглежда като в положение отворено, това ме навежда на мисълта, че проблема може да е механичен. Не съм убеден, просто разсъждавам на глас. Ако се вижда само с махане на пластмасовите капаци на кората мога да погледна как е при мен. В смисъл кабели, ала бала и ще пиша пак.

В краен случай (само информативно) при Станимир в Хонда автоморгата ако не се лъжа имаше Акорд комби VIII за части.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е лошо и софтуерно да се погледне дали има възможност за спиране и пускане но малко е възможно но не и не възможно.Да не би предният собственик да го е направил да не му отворят багажника на светофар.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Там е работата че се отваря със собствено мнение(когато и е на кеф иначе казано)т.е.изключвам да е парирано по някакъв начин от предишния собственик.Да ,идея е да го сравня с идентичен автомобил но се оглеждам и тц.в 'наше село 'Пазарджик няма много подобни.Или поне аз не знам има една бяла но ми убягва.АЗ работя в ПВ и сигурно ще  е по лесно тук-очаквам някой колега готов да изгуби малко от времето си и да пише тел.номер да направим сравнението.Поздрави

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дръжката за ръчно отваряне е ел.ключ. Щом се отваря когато му е кеф, аз лично първо бих проверил кабелите за маса в близост до дръжката.

Кои капаци се махат от кората на 5-тата врата за да погледна и снимам как е при мен?

 

едит: току що се сетих, че като вдигнах 5-тата врата ръчно и погледнах там където се натиска, външното гумено уплътнение в единият ъгъл беше набутано малко навътре и смачкано. Виж да няма нещо подобно и да спира самото механично натискане

Edited by misho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...