Jump to content
Sign in to follow this  
nonstopbg

HR-V не пали, трака

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

 

Случи ми се нещо странно. Спрях пред магазина и като излязох, пробвах да запаля и все едно нямаше ток като при слаб акумулатор. Преди това всяко палене беше без проблем, от четвърт оборот. Прави следното: почва уж да върти, но всички лампи тръгват да загасват като при липса на ток, прави 1-2 оборота едва-едва и след това почва да трака като тресчотка. Никога не ми се е случвало нещо такова, поне не с тракането накрая. Върнах се с мултимер и показа 12.33 волта. Пробвах веднъж да запаля и показа след това 12.03. Проверих клемите, поразходих се още 2-3 минути около колата и замерих отново - 11.88 волта. Според мен е акумулаторът, но бих се радвал ако някой по-опитен даде мнение. Иначе, от бездействие в гаража беше паднал от утечка зимата и го съживих успешно, но сега май е видял зор с късите разстояния напоследък. Другото ми предположение беше блокирала втулка на стартера, но не знам дали от нея щяха така да загасват лампите. Със сигурност не са четки, при тях цъка релето и не се и опитва да върти.

 

Поздрави!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Закарай  да го проверят в магазин за  акумулатори.Пробвай с друг за да си сигурен че не е от стартера или е от него.

Edited by CARPERA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за бързия отговор, намерих магазин наблизо и ще го занеса.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Можеш да си провериш масата, клемите на акумулатора и по купето. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имал съм подобен проблем на предната кола, даже в дживение присветваха различни лампи по таблото и накрая при опит за палене само се чуваше цъкане. При мен се оказа липса на маса от разхлабена клема на акумулатора, но ти си писал, че си проверил клемите, тъй че не би трябвало да е там проблемът.

Тази зима, която мина на настоящата кола след 2-3 завъртания на стартера, самият той започваше да трака като тресчотка и съответно колата не палеше, но не съм забелязал изгасване на лампи по таблото и т.н. След ремонт на стартера всичко заспа.

Edited by diezz
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, благодаря за всички отговори и съвети. Взех нов акумулатор Бош и отново пали от половин оборот. Старият до последно палеше от раз и без замисляне, така и не разбрах как се предаде така скорострелно, нямаше никакви индикации да е разреден. Но ще ви кажа как съм му "помогнал". 

 

Предния ден смених поленовите филтри и напръсках профилактично радиаторчето зад тях със спрей за климатици. Според инструкциите го оставих 20 минути и запалих. Поработи 20 минути на рециркулация и после още 20 с отворени прозорци да проветри. Изрично пишеше да съм ИЗВЪН колата, да пръскам само с маска и предпазни очила и т.н., което значеше спрял автомобил. Предполагам, че вентилаторът е голям консуматор, защото явно се е доизхранвал от акумулатора.

Занесох го за проверка и зареждане, но после пак въртеше тромаво и след 5-6 пъти аха да не развърти достатъчно. Или не го бяха заредили качествено, или наистина му е паднал капацитета ударно. Но така или иначе идва зима, не бих му имал доверие в студа и взех нов. Тракането ми казаха, че е от релето.

 

И един любопитен факт, може да помогне на някого. Акумулаторът се оказа доста нестандартен размер, азиатски стил, с десен плюс. Нямаха да ми дадат точно такъв оборотен, но бях решил да преместя колата до магазина. Взех стандартен оборотен и един азиатски за товар (бракуван), вързах товара и запалих от другия с кабели.

 

Поздрави и безаварийно!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Незнам как са ти го  проверили но следващия път не ползвай  тяхната  услуги за акумулатори.

Ето ти едно много добро предложение за батерия. 

http://akumulatori.bg/335/Product/YUASA - YBX5000#prodAnshor

Може да помогне на някой като си взимате батерия искайте произведена от тази година да ви  го  покажат на топрия печат, складовия престой съкращава много живота на батерията.

Edited by CARPERA
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...