to-shiba 3 #1 Публикувано 25 Август, 2019 Здравей, миналата седмица смених съединителя и след около 100 км педала започна да скърца и стана по-твърд, а от началото беше толкова мек че не го и усещах. Само скърцане е доста променливо при тръгване известно време го няма след това се появява като го натисна до долу ако го натискам по често започва да скърца и горе при отпускане. Дали има нещо общо със самия съединител или е друг проблем. Колата е Сивик 1.6, 110 кс., бензин. Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Steee 8 #2 Отговорено 27 Август, 2019 По принцип може да пробваш да гресираш конзолата на педала - има нещо като втулка, която се прецаква с времето. Преди време имах подобен проблем с припукване при натискане и отпускане на педала и след гресиране се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Лазарини 4 #3 Отговорено 27 Август, 2019 И аз мисля, че гресирането на въпросната втулка на педала на съединителя е решение, макар и временно... лично съм пробвал....аз лично ползвам флакон със течна смазка за верига на велосипед или мотор, важното е да е с накрайник със шлауфка или тръбичка за да може да се вкара смазката под налягане във втулката. Става и с ВД 40, даже последния път напръсках с него, макар да не го препоръчват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Steee 8 #4 Отговорено 29 Август, 2019 При мен издържа около година преди да се разскърца пак. Досега два пъти се е налагало да я гресирам с универсална грес - реално около тази втулка се върти педала при натискане и явно с времето се износва . Има една пластмасова кора в краката, която се сваля, и достъпът е доста лесен. Сигурно може да се смени нещо вътре, но честно казано греста върши идеално работа поне при мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #5 Отговорено 29 Август, 2019 Взех един силиконов спрей, и се чудя дали да пробвам с него или направо с грес. А иначе това ли е мястото което скърца създава проблеми?Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 29 Август, 2019 Не разбрах, поне аз, отвътре или отвън при съединителя е скърцането. При мен е отвън на вилката, която отделя, вътре в кожуха. Слез смазване внимателно със спринцовка с маркуче и грес съединетеля омекна приятно и не скърца няколко години, 2-3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #7 Отговорено 30 Август, 2019 Не разбрах, поне аз, отвътре или отвън при съединителя е скърцането. При мен е отвън на вилката, която отделя, вътре в кожуха. Слез смазване внимателно със спринцовка с маркуче и грес съединетеля омекна приятно и не скърца няколко години, 2-3.Скърцането го чувам в купето и като залягах отвътре и натисках педала се чуваше някъде от мястото на снимката която качих.Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #8 Отговорено 30 Август, 2019 Колега, провери си помпите. Също и течността в казанчето. Ако е потъмняла някоя от помпите е дала фира. Това което си оградил на снимката е горната помпа. Втулката е малко по вляво горе. Ако е от втулката би трябвало да скърца само, но не и да твърд педала. Ако втвърдява по скоро е от долната помпа, както е писал колегата по горе. Отвори вратата и капака и ако скърцането го чуваш по силно със сигурност е долната помпа под маншони, както е писал колегата, но може да се наложи и смяна, а не само смазване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #9 Отговорено 30 Август, 2019 На 27.08.2019 г. at 14:18, Steee написа: По принцип може да пробваш да гресираш конзолата на педала - има нещо като втулка, която се прецаква с времето. Преди време имах подобен проблем с припукване при натискане и отпускане на педала и след гресиране се оправи. На 27.08.2019 г. at 21:27, Лазарини написа: И аз мисля, че гресирането на въпросната втулка на педала на съединителя е решение, макар и временно... лично съм пробвал....аз лично ползвам флакон със течна смазка за верига на велосипед или мотор, важното е да е с накрайник със шлауфка или тръбичка за да може да се вкара смазката под налягане във втулката. Става и с ВД 40, даже последния път напръсках с него, макар да не го препоръчват Преди 17 часа, to-shiba написа: Взех един силиконов спрей, и се чудя дали да пробвам с него или направо с грес. А иначе това ли е мястото което скърца създава проблеми? Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Там дето си оградил, би трябвало да има фабрично грес, ако сложиш няма да сгрешиш, но скърцането, мисля, не е от там, просто няма триене. Голегите по- горе са ти казали къде да намажеш със смазка. Това е рамото което свързва педала и стойката/ конзолата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #10 Отговорено 30 Август, 2019 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове