Николай Георгиев 0 #1 Публикувано 19 Юли, 2019 Здравейте, както знаете карам хонда сивик 8 генерация 1.8 140 коня и кати минавам през легнали полицаи или някакви неравности се чува някакво скърцане някъде от задния мост. Въпроса ми е от къде може да е това скърцане? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #2 Отговорено 19 Юли, 2019 Първото, което трябва да провериш са тампоните на задния мост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
squid 5 #3 Отговорено 31 Юли, 2019 Бреййй и при мен така... само че при мен е сутрин като е студена и спра на светофара ( на 200м) от потеглянето е, и спря рязко се чува едно дразнещо скърцане. Тампони при мен не са, аз стигнах до извода, че са задните спирачки. Или дисковете или накладките.. ще разследвам от къде е. Виж при колегата е различно, при него е при спящ полицай... 99% са тампони! Тук в Англия ги лекуват с WD-40, пръскаш обилно и забравяш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #4 Отговорено 31 Юли, 2019 (Редактирано) Аз сменях задни тампони, който си бяха зле, но скърцането остана. Отделно преди година година имаше ревизия на задните спирачни апарати, защото тракаха по павета. Мисля, че скърцането идва от амортисьорите. edit: Мисля да сменям задните амортисьори, но се чудех дали да не сменя и задните пружини. Колата е видимо клекнала отзад, а когато се качат 2 човека отзад все едно карам картинг. Споделете си мнението за пружините. Редактирано 31 Юли, 2019 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zpa0 17 #5 Отговорено 19 Август, 2019 Задните пружини и при мен не държат на товар (седан). Не знам дали това си е така при осма по принцип или пружините са омекнали и са за смяна. Оригиналните са все още. Освен това, като колата клекне, става много нестабилна при преминаване през неравности и хората отзад усещат лашкане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове