Damasko 5 #1 Публикувано 16 Юли, 2019 Здравейте. Колата е Акорд 2006 Комби 2.4 Type S.Колата имаше скъсан тампон на носача и след като свалихме, носачите реших да проверя амортисьорите. И тук започна филма - след като свалихме пружините амортисьорите не се вдигат нагоре повече от 1 пръст.Рекох си окей изтървали са, и започнах да търся нови, НО няма. По ВИН излизат само оригинални 700 лв бройката. Другото което е че пружината която беше на амортисьорите е 365мм дълга , докато размерите на пружините които намерих е 345мм. Това потвърди съмнението ми, което бях писал в друга тема в форума че предните амортисьори и пружини не са за тази кола. Рекох си окей, колата е Type S сигурно е с различно окачване и няма да мога да намеря такова , освен оригинално затова почнах да търся стандартно за комби, НО пак филм - колата е с оригинален ксенон и на левия амортисьор имам стойка за кантар. От всички намерени само на MONROE имат такава стойка. Някой има ли идея и съвет какво да правя. Отдолу ще напиша номера на амортисьора който е на него някой ако може да каже от какъв модел е , защото аз не откивам. Номер стар амортисьор - 51601-Sed-e620-m1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 118 #2 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) Не е задължително да се вдигат, за да са ти изрядни. Има и такива, които не се повдигат много, личи си когато един амортисьор заминава, омасляването не може да се избегне, оледай ги хубаво и тогава предприемай смяна, поне според мен. Другото което бих добавил, при евентуална смяна, е че тази стойка за ксенона може да се присади от оригиналния ти, на всеки един от другите амортисьори без такава, пружините така и не разбрах защо ще ги сменяш, но ти си знаеш. Редактирано 16 Юли, 2019 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #3 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) Да , не са маслени изобщо може и да са здрави. Пружините са 2 см по високи от стандартните и приличам на немска овчарка Редактирано 16 Юли, 2019 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PILETORADI 1 #4 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) Така ми беше стария Сивик, разкрих, че окачването беше от дизелов такъв и държеше колата с леко вината предница.... Редактирано 16 Юли, 2019 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #5 Отговорено 17 Юли, 2019 Сложих: Предни MONROE OESpectrum 376167SP/313866 Задни MONROE Reflex E1347/376131SP/312135 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове